ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Femeile in posturi de conducere - cheia cresterii economice, potrivit UE


 

Femeile in posturi de conducere - cheia cresterii economice, potrivit UE


(26.03.2010)

Numai 10% din membrii consiliilor de administratie ale celor mai mari intreprinderi europene cotate la bursa sunt femei, iar toti guvernatorii bancilor centrale ale tarilor membre UE sunt barbati. O reprezentare deplina a femeilor si a barbatilor in posturi de conducere ar putea fi benefica economiei, arata un nou raport prezentat de Comisia Europeana. Acest raport prefateaza o noua strategie privind egalitatea de gen, care urmeaza sa fie adoptata de Comisie in acest an.

„Daca Europa doreste intr-adevar sa iasa din criza si sa devina o economie competitiva printr-o crestere inteligenta si favorabila incluziunii, atunci trebuie sa valorificam mai bine talentul si competentele de care dispun femeile. Iata de ce egalitatea de gen se afla in centrul strategiei noastre Europa 2020: incadrarea femeilor in munca ne va ajuta sa iesim din criza”, a declarat Viviane Reding, comisarul european pentru justitie, drepturi fundamentale si cetatenie si vicepresedinte al Comisiei Europene.

„Studiile arata ca intreprinderile in care femeile sunt bine reprezentate au cele mai bune rezultate din punct de vedere financiar. Invit atat intreprinderile, cat si guvernele sa faca eforturi pentru ca echilibrul intre femeile si barbatii care ocupa posturi de conducere sa devina realitate. De asemenea, incurajez femeile talentate sa accepte provocarea de a deveni membre in consiliile de administratie si sa isi depuna candidatura pentru functii de conducere.”

Sursa: www.euractiv.ro

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!