ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Nemtii acapareaza piata aeriana din Romania


 

Nemtii acapareaza piata aeriana din Romania


(09.03.2010)

Dupa ce Lufthansa a preluat controlul Swiss Airlines si Austrian Airlines, compania a devenit al doilea operator aerian din Romania dupa Tarom. Batalia se duce si pe piata low-cost. Anul trecut, companiile aeriene nemtesti au transportat peste un milion de pasageri in si dinspre tara noastra, ajungand la o cota de piata cumulata de peste 30%.

Problemele financiare au dus, anul trecut, la falimentul mai multor companii aeriene, unele prezente si in Romania, precum My Air (Italia) si Sky Europe (Slovacia). Altii au preferat insa sa vanda o parte din actiuni unor companii mai mari si, astfel, sa-si pastreze prezenta in aer.  

Doua exemple concrete sunt Austrian Airlines (Austria) si Swiss Airlines (Elvetia), care au vandut o buna parte din actiuni gigantului german Lufthansa, cel mai mare operator aerian din Europa. Astfel, Lufthansa, care mai este prezent in tara noastra si prin intermediul companiei low-cost Germanwings, a ajuns sa detina peste 30% din piata interna de profil si sa transporte, in 2009, peste un milion de pasageri in si dinspre
Romania.

Sursa: www.adevarul.ro

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!