ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Vladescu: Programul de acordare a garantiilor guvernamentale pentru cofinantarea proiectelor europene devine functional


 

Vladescu: Programul de acordare a garantiilor guvernamentale pentru cofinantarea proiectelor europene devine functional


(04.03.2010)

Guvernul a aprobat normele de implementare a programului de sprijin pentru beneficiarii proiectelor in domenii economice prioritare, finantate din fondurile Uniunii Europene alocate Romaniei. Beneficiarii programului vor putea lua imprumuturi bancare cu garantii guvernamentale, in vederea cofinantarii proiectelor europene. In urma cu doua saptamani, Guvernul a aprobat o ordonanta de urgenta in vederea acordarii acestor garantii guvernamentale. Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a precizat ca prin adoptarea normelor, "programul devine functional".
Acesta a precizat ca plafonul de garantare pentru beneficiari este de 300 de milioane de euro, in 2010. Finantarea garantata in cadrul programului este de 80% din credit, care poate fi in lei sau in euro. Pentru a obtine garantiile guvernamentale, autoritatile locale trebuie sa aiba un contract castigat si finantat din fonduri europene.

Sursa: www.hotnews.ro

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!