ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Ce poti face cu 25.000 de la UE daca esti tanar. Cumperi stupi, un tractor sau 10 ha de teren


 

Ce poti face cu 25.000 de la UE daca esti tanar. Cumperi stupi, un tractor sau 10 ha de teren


(04.03.2010)

500 de tineri fermieri au primit anul trecut pana la 25.000 de euro, bani pusi la bataie de Uniunea Europeana pentru crearea de noi businessuri agricole, dar doar trei din zece au pornit o afacere de la zero in agricultura, restul preferand sa isi extinda businessul sau sa il modernizeze.

Astfel, daca initial programul "celor 25.000 de euro pentru tineri" era gandit pentru a-i determina pe acestia sa se intoarca la sat, potrivit unui sondaj realizat de ZF in randul celor care au luat finantare, majoritatea sunt mici antreprenori care au deja afaceri in agricultura in zonele rurale si nicidecum tineri care renunta la jobul din oras pentru a lucra pamantul la tara.

Metoda de obtinere a banilor este simpla - chiar daca finantarea de la UE nu acopera integral o investitie intr-o ferma, marele avantaj este ca suma de pana la 25.000 de euro nu trebuie data inapoi. In plus, fermierul trebuie doar sa demonstreze in trei ani ca a investit cel putin 30% din aceasta suma in agricultura.

Asa se face ca multi agricultori sub 40 de ani, care aveau deja afaceri in acest sector, au preferat sa solicite acest ajutor decat sa faca rost de bani de la banci pentru investitii in modernizarea fermelor, ca mai apoi sa primeasca deconturile de la UE.

Sursa: www.zf.ro

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!