ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Ghiseele" pentru rezolvarea problemelor europenilor: mii de cazuri solutionate


 

Ghiseele" pentru rezolvarea problemelor europenilor: mii de cazuri solutionate


(03.03.2010)

Din ce in ce mai multi europeni se indreapta catre serviciile UE de consiliere si de asistenta pentru a gasi raspunsuri concrete si solutii rapide pentru intrebarile si problemele cu care se confrunta in cadrul pietei interne. Aceasta este concluzia comuna a rapoartelor anuale publicate astazi de Comisia Europeana cu privire la SOLVIT si la Serviciul de orientare pentru cetateni (CSS - Citizens Signpost Service), doua servicii gratuite de asistenta puse la dispozitia intreprinderilor si a cetatenilor europeni pentru a-i ajuta sa beneficieze deplin de drepturile lor in cadrul pietei interne.

SOLVIT a devenit alternativa complementara si practica la procedurile oficiale privind incalcarea legislatiei, ajutand cetatenii si intreprinderile sa isi revendice drepturile in cadrul pietei interne.
 
Comisarul pentru piata interna si servicii, Michel Barnier, a declarat: „Piata interna nu este o structura birocratica, ci trebuie sa usureze viata de zi cu zi a cetatenilor si sa ajute intreprinderile sa desfasoare activitati in Europa. Insa pentru a beneficia cu adevarat de piata interna, cetatenii si intreprinderile trebuie sa isi poata exercita concret drepturile. SOLVIT si Serviciul de orientare pentru cetateni constituie doua instrumente indispensabile care le permit europenilor sa inteleaga, sa puna in practica si sa isi apere cu mai multa eficacitate drepturile in UE.”

Sursa: www.euractiv.ro

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!