ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Programul ipotecar „Prima casa 2“ primeste garantii de 700 de milioane de euro


 

Programul ipotecar „Prima casa 2“ primeste garantii de 700 de milioane de euro


(25.02.2010)

In sapte zile, bancile trebuie sa-si definitiveze conditiile

Orogramul guvernamental „Prima casa” a ajuns la a doua editie, odata cu pu­bli­ca­rea in Monitorul Oficial a modificarilor legislative operate de guvern privind modul de calcul al garantiei. Astfel, poate fi acordat un credit care acopera maximum 95% din pretul de achizitie prevazut in antecontractul de vanzare-cumparare, dar nu mai mult decat valoarea rezultata din raportul de evaluare a locuintei.
Hotararea de guvern care a modificat pro­gramul „Prima casa“, intrata luni sea­ra in vigoare, prevede ca locuintele care se achizitioneaza in cadrul acestuia trebuie sa se incadreze in una dintre clasele A, B si/sau C de eficienta ener­ge­tica, criteriul aplicabil incepand cu data introducerii certificatului energetic.

Bancile vor transmite Fondului de Ga­rantare a Creditelor IMM, care de­ru­lea­za programul „Prima casa“, si Mi­nis­te­rului Finantelor, in termen de ma­ximum sapte zile calendaristice, nivelul costurilor totale pe care le vor aplica in program si valoarea estimata a fi­nan­ta­ri­lor care vor fi garantate in 2010. In cazul in care valoarea totala a finantarilor comunicate depaseste plafonul de 700 de milioane de euro, alocat pentru acest an, Fondul este autorizat sa efectueze alo­cari pro-rata in cadrul programului, potrivit hotararii de guvern care a mo­di­fi­cat programul „Prima casa”.

Sursa: www.financiarul.com

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!