ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Anul european anti-saracie: Ce face Romania impotriva saraciei si excluziunii sociale?


 

Anul european anti-saracie: Ce face Romania impotriva saraciei si excluziunii sociale?


(22.02.2010)
Romania are nevoie sa reformeze sistemul de asistenta sociala si sa vina cu masuri concrete, in principal pentru sprijinirea familiilor tinere cu copii, care sunt cele mai afectate de criza, a spus, vineri, ministrul Muncii, Mihai Seitan, la conferinta nationala de lansare a Anului european pentru combaterea saraciei si a excluziunii sociale. Cu aceeasi ocazie, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a adaugat pe lista solutiilor la problema saraciei si excluziunii sociale in Romania favorizarea educatiei timpurii, impiedicarea abandonului scolar si incurajarea performantei, masuri care se vor regasi si in noua lege a educatiei.
"Nu cred in eradicarea saraciei, ci in reducerea acestui flagel, care se manifesta si in Romania", a afirmat Mihai Seitan, ministrul Muncii. Pentru aceasta, Romania are nevoie sa dezvolte parteneriatele public-private si sa reformeze sistemul de asistenta sociala, astfel incat sprijinul sa fie acordat exclusiv persoanelor care au realmente nevoie de el, a spus ministrul.
El a insistat pe necesitatea crearii unui sistem de asistenta sociala care sa incurajeze munca, pentru a schimba ideea inoculata in Romania ca sistemul social incurajeaza oamenii sa traiasca din ajutorul de la stat, in loc sa mearga la serviciu, problema alimentata, de altfel, de masurile luate de-a lungul timpului de guvernele anterioare.
O alta problema pe care Romania o are este faptul ca in sistemul legislativ sunt foarte putin folositi profesionistii in domeniul social pe care ii avem, a adaugat Seitan.

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!