ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » UE se indeparteaza de promisiunile facute tarilor in curs de dezvoltare


 

UE se indeparteaza de promisiunile facute tarilor in curs de dezvoltare


(19.02.2010)
Cifre publicate saptamana aceasta de Organizatia pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OECD) arata ca UE nu-si va atinge tintele de ajutor pentru dezvoltare pe care si le-a propus pentru 2010. Dar, cu toate ca ajutorul international pentru tarile sarace este lovit de efectele crizei, nu toate statele si-au diminuat contributiile.
Previziunile OECD pentru 2010 arata ca UE nu isi va atinge tinta colectiva prin care se angajase in 2005 sa doneze tarilor in curs de dezvoltare 0,56% din PIB. UE si-a propus ca in 2015 sa atinga tinta stabilita de ONU, de 0,7% din PIB destinati finantarii Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului.
Ajutorul destinat tarilor in curs de dezvoltare va atinge, totusi, in 2010, un nivel record, daca sumele vor fi cuantificate in dolari. Ele vor cunoaste o crestere de 35% fata de 2004. Oricum, sumele vor fi mai mici decat promisiunile facute de liderii mondiali in 2005. Cu toate ca majoritatea statelor isi vor respecta angajamentele, prestatiile slabe ale catorva donatori mari vor face ca tinta sa fie ratata, potrivit OECD.
Daca in cazul unor tari ca Belgia, Spania si Marea Britanie s-au inregistrat progrese, Franta si Germania, care reprezinta 37% din PIB-ul UE, nu isi vor creste nivelul ajutorului, mentinandu-l constant, la 0,46, respectiv 0,40%.

Sursa: www.euractiv.ro

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!