ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Partie de schi moderna la Gura Humorului


 

Partie de schi moderna la Gura Humorului


(19.02.2010)
Noua partie va fi unul dintre punctele de atractie ale statiunii Gura Humorului. In acelasi timp, partia Soimul constituie un suport pentru lansarea Bucovinei ca o alternativa la Valea Prahovei. In prezent, in judetul Suceava se schiaza in statiunile Vatra Dornei, Campulung Moldovenesc, Gura Humorului, Malini si Sucevita.
Partia Soimul a fost amenajata in apropierea Manastirii Voronet si are o capacitate optima de gazduire a 873 de schiori pe zi. Lungimea partiei este de 1.478 metri, diferenta de nivel intre punctele de plecare, aflat la altitudinea de 762 metri si cel de sosire, situate la altitudinea 477 metri, fiind de 285 metri, panta fiind in medie de 19,7%. Noua partie este dotata cu instalatie de nocturna, cu cinci tunuri de zapada si cu o masina de batut zapada.
Lungimea traseului instalatiei de telescaun este 1.332 m, viteza fiind de 2,3 m/s, iar durata unei urcari - de 9 minute si 36 de secunde. Telescaunul este dotat cu 97 de cabine de cate patru locuri, putand transporta 1.200 de persoane pe ora. Telescaunul poseda sisteme electronice de eliberare a biletelor, drumul de acces a fost modernizat, iar la baza partiei a fost amenajata o parcare cu 344 locuri.

Sursa: www.ecomunitate.ro

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!