ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Blocurile UE ar putea fi sursa de energie verde


 

Blocurile UE ar putea fi sursa de energie verde


(17.02.2010)

Blocurile de locuinte acoperite de panouri fotovoltaice ar putea deveni nu doar consumatoare, ci si generatoare de energie verde, in cadrul unui proiect-pilot gandit in premiera in Romania, in orasul Avrig, unde luni s-au reunit reprezentantii a sapte orase europene care vor folosi energie regenerabila.
"La finalul programului Urbenenergy, vrem sa facem o recomandare catre Comisia Europeana, prin care sa promovam un concept care transforma zonele rezidentiale din consumatori in producatori de energie. Acest model este considerat inovator chiar si pentru Europa, acest lucru ne-a asigurat un punctaj foarte bun in programul URBACT" - a declarat luni Arnold Klingeis, primarul Avrigului.
Klingeis si reprezentantii altor sase orase din UE - Nice (Franta), Durham (Marea Britanie), Imaa (Italia), Worms (Germania), Tulln (Austria), Mogilli (Bulgaria) - s-au reunit pentru prima data luni, la Avrig, pentru un schimb de experienta in cadrul proiectului european Urbenenergy, parte a programului european URBACT II, finantat de UE.
"Pentru noi, la Avrig, este important sa importam know-how, tehnologie si performanta in acest domeniu, pentru a putea deveni un centru in domeniul energiilor regenerabile si, la final, prima comunitate in Romania independenta energetic", a spus Klingeis.
El vrea sa ajute industria locala, dar si agricultura.
"La Avrig exista foarte multe terenuri neproductive, fara perspectiva. Prin acest program, dam un viitor agriculturii: daca nu reusim sa plantam cartofi in mod eficient, atunci vom folosi aceste terenuri neproductive pentru a planta radacina elefantului, rachita, porumb industrial si alte plante energetice, care ne vor asigura alimentarea cu energie, din surse regenerabile, la nivel local" - a spus edilul.

Sursa: www.administratie.ro

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!