ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » 10 CAPCANE DIN DOSARELE DE FINANTARE EUROPEANA. CUM LE PUTEM EVITA?


 

10 CAPCANE DIN DOSARELE DE FINANTARE EUROPEANA. CUM LE PUTEM EVITA?


(16.02.2010)

Finantarea business-ului din fondurile europene este blocata din cauza mecanismelor birocratice si deciziilor unilaterale ale unor experti insuficient pregatiti in a analiza cererile oamenilor de afaceri, spun consultantii in accesarea fondurilor europene, citati de DailyBusiness.ro. Ei au lansat un ghid ce contine cele mai mari obstacole in accesarea fondurilor UE, dar si solutiile pe care le vad pentru rezolvarea dosarelor de finantare.

Accesarea fondurilor europene reprezinta o misiune aproape imposibila. Fara sa apelezi la un consultant de specialitate, este practic imposibil sa obtii toate documentele necesare, iar daca faci rost de ele si in cele din urma depui un dosar, sansele ca acesta sa fie aprobat sunt uneori echivalente cu cele de a castiga marele premiu la Loterie.
Cat de greu afli detalii despre cum poti face rost de bani europeni pentru business-ul tau reiese si dintr-un
reportaj publicat anterior de DailyBusiness.ro.
Consultantii in accesarea fondurilor europene spun ca problemele cu functionarii reprezinta doar suprafata unui mecanism incalcit, birocratic si plin de capcane. Practic, chiar daca reusesti sa concepi un proiect de finantare externa, fara un specialist uns cu toate alifiile, este foarte dificil, daca nu imposibil, sa accesezi banii europeni.
Asociatia Consultantilor din Romania pentru Accesarea Fondurilor Europene (ACRAFE), ce reuneste reprezentanti ai peste 20 de companii de consultanta specializata pentru accesarea fondurilor europene, a realizat un top al celor mai mari capcane de care investitorii se lovesc in tentativa de a pune mana pe banii europeni.
Daca ar fi puse in aplicare, consultantii spun ca am putea atrage in urmatorii 2 ani 10 miliarde de euro. Din 2007 si pana in prezent, Romania a atras numai 1,5 miliarde de euro, in conditiile in care a contribuit la bugetul UE cu 4 miliarde.

Sursa: www.dailybusiness.ro

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!