ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » SITUATIA PROIECTELOR DEPUSE PENTRU A PRIMI FINANTARE DIN REGIO - 11 FEBRUARIE 2010


 

SITUATIA PROIECTELOR DEPUSE PENTRU A PRIMI FINANTARE DIN REGIO - 11 FEBRUARIE 2010


(16.02.2010) Pana la data de 11 februarie 2010, la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia au fost depuse 329 proiecte prin care se solicita finantare nerambursabila prin Regio (Programul Operational Regional) si Planul Integrat de Dezvoltare Urbana pentru Polul de Dezvoltare – Municipiul Pitesti.
Din cele 329 proiecte depuse si PIDU-ul Municipiului Pitesti, 65 au fost respinse, 3 au fost retrase de aplicanti, iar pentru alte trei proiecte aplicantii au renuntat la semnarea contractului. Situatia proiectelor depuse pe cele cinci axe prioritare ale Regio, ce se afla in diferite etape ale procesului de evaluare, este urmatoarea:
Axa prioritara 1: Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere (buget 194 milioane de euro).
Pe Domeniul 1.1 Planuri integrate de dezvoltare urbana, Sub-domeniul „Poli de dezvoltare urbana” (buget 38,80 mil. euro) a fost depus Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) al Municipiului Pitesti – conform HG nr. 998/2008, urmand a se evalua admisibilitatea acestuia.
Pe Domeniul 1.1 Planuri integrate de dezvoltare urbana, Sub-domeniul „Centre urbane” (buget 58,20 mil. euro) au fost depuse 12 Planuri Integrate de Dezvoltare Urbana, continand 35 de cereri de finantare cu o valoare totala a asistentei nerambursabile solicitate de aproximativ 121,18 mil. euro. In prezent se desfasoara etapa de evaluare tehnica si financiara a cererilor de finantare componente ale PIDU-urilor declarate admisibile, conforme si eligibile (31 de cereri de finantare parte a 11 PIDU-uri).
    Axa prioritara 2: Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale (buget 124,76 mil. euro).
Domeniul major de interventie 2.1 Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane, inclusiv constructia / reabilitarea soselelor de centura.
Pana in prezent au fost depuse 39 de proiecte, din care 10 respinse si 1 proiect retras de aplicant. Valoarea totala solicitata prin aceste 39 de proiecte este de aproximativ 244 mil. euro.
Din cele 28 de proiecte ramase, 13 proiecte sunt in rezerva, iar pentru 15 s-au semnat contractele de finantare.
Nota: Toate cele 10 proiecte respinse si proiectul retras de aplicant au fost ulterior redepuse, fiind in prezent fie in diferite etape ale procesului de evaluare, selectie si contractare, fie semnandu-se deja contractul de finantare.
Depunerea proiectelor in cadrul acestei axe a fost suspendata incepand cu data de 11.03.2009, ora 16:30.
Axa prioritara 3: Imbunatatirea infrastructurii sociale are patru domenii majore de interventie:
Domeniul major de interventie 3.1 Reabilitare/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate – alocare regionala 24,21 mil. euro.
Au fost depuse douasprezece proiecte, din care 10 proiecte sunt in rezerva, un proiect se afla in  etapa de analiza a proiectului tehnic, iar un proiect in etapa de contractare. Valoarea totala a  asistentei nerambursabile solicitata este de aproximativ 48,59 mil. euro.
Nota: Depunerea proiectelor in cadrul acestui domeniu major de interventie a fost suspendata incepand cu data de 28.09.2009, ora 16:00.
Domeniul major de interventie 3.2 Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale – alocare regionala 13,88 mil. euro.
Au fost depuse treisprezece proiecte, din care patru au fost respinse, sase proiecte se afla in etapa de evaluare tehnica si financiara, iar trei proiecte se afla in etape precontractuale (analiza PT si vizita la fata locului), valoarea asistentei  nerambursabile solicitate fiind de aproximativ 4,89  mil. euro.
Domeniul major de interventie 3.3 Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta – alocare regionala 13,88 mil. euro.
Un proiect depus si aflat in etapa evaluarii tehnice si financiare, asistenta financiara solicitata fiind de aprox. 9,6 mil. euro.

Sursa: www.adrmuntenia.ro

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!