ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Autoritatile romane au cerut Comisiei Europene amanarea, pana in iunie, a introducerii certificatelor energetice-surse


 

Autoritatile romane au cerut Comisiei Europene amanarea, pana in iunie, a introducerii certificatelor energetice-surse


(11.02.2010) Ministerul Dezvoltarii intentioneaza sa amane pana in iunie introducerea certificatelor energetice la vanzarea sau cumpararea unei locuinte, potrivit unor surse guvernamentale. Ultima varianta a actului normativ privind reintroducerea certificatului energetic stabilea termenul de 1 martie. Autoritatile romane au trimis deja Comisiei Europene o cerere de amanare cu inca trei luni, pe motiv ca sunt prea putini auditori energetici, a declarat pentru HotNews.ro Emilia Cerna Mladin, presedintele Asociatiei Auditorilor Energetici.
Intentia de a amana aplicarea actului normativ a starnit nemultumirea auditorilor energetici. "Am format 600 de auditori in 5 ani, cati cred ei ca vom scoate in trei luni. Poate doar daca ii scoatem pe banda rulanta. Unii profita de aceasta situatie neclara si fac cursuri de scurta durata pentru a deveni auditori. Acest moment de cumpana este foarte mult folosit in prezent, creandu-se iluzia ca se pot forma auditori intr-un timp scurt", a afirmat Emilia Cerna Mladin.

Sursa: www.hotnews.ro

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!