ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Fondurile UE pentru resurse umane, de peste 4 miliarde euro, au ramas fara niciun coordonator. Criza din sistem se adanceste


 

Fondurile UE pentru resurse umane, de peste 4 miliarde euro, au ramas fara niciun coordonator. Criza din sistem se adanceste


(09.02.2010)

Ministrul Muncii Mihai Seitan a declarat pentru HotNews.ro/EurActiv.ro ca vineri, 5 februarie a expirat perioada legala de interimat pentru directorul Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane, Cristina Iova. Astfel, autoritatea pentru fondurile UE in valoare de 4,2 miliarde euro a ramas fara director general iar secretarul de stat care sa coordoneze acest domeniu inca nu a fost numit. Noua problema nu poate decat sa inrautateasca gestionarea acestui program in conditiile in care beneficiarii acuzau, cu circa 2 saptamani in urma, printr-o scrisoare publica, intarzieri de luni intregi in evaluarea proiectelor si rambursarea cheltuielilor.

"Cristina Iova a avut functia de director interimar, pe o perioada de 6 luni. Aceasta perioada legala a expirat vineri", a declarat Mihai Seitan, ministrul Muncii pentru HotNews.ro/EurActiv.ro. Intrebat de ce nu a fost organizat un concurs pentru postul de Director General in tot acest timp, Seitan a raspuns ca dansul se afla in functie de numai o luna si ca acest concurs urmeaza sa fie organizat.

In plus, secretarul de stat care va prelua in subordine acest domeniu nu a fost inca numit de catre premierul Emil Boc. Cine va coordona acest departament si cine va semna pentru contracte? Oficialii spun ca vor fi delegati inlocuitori.

Lipsa unor coordonatori nu poate decat sa inrautateasca gestionarea fondurilor europene derulate prin Ministerul Muncii. Beneficiarii si consultantii cu proiecte depuse sau finantate in cadrul Programului Dezvoltarea Resurselor Umane acuza de mai mult timp probleme in sistem. Cu aproximativ 2 saptamani in urma, printr-o scrisoare publica adresata Primului Ministru, peste 100 de organizatii non-profit, patronate si sindicate solicitau, intre altele, adoptarea unor masuri pentru "reducerea birocratiei in ceea ce priveste evaluarea cererilor de finantare depuse de solicitanti, incheierea contractelor si in asigurarea fluxului financiar necesar bunei desfasurari a proiectelor aflate deja in derulare" si rezolvarea urgenta a situatiei extrem de grave in care se afla autoritatile de management din punct de vedere al personalului".

Sursa: www.hotnews.ro

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!