ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Romānia va face parte din strategia Dunării


 

Romānia va face parte din strategia Dunării


(04.02.2010)

Dunărea va avea, din 2011, o strategie de dezvoltare pentru ţările riverane fluviului, potrivit Ministerului Mediului.
Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely a condus delegaţia României care a participat, luni şi marţi, la Conferinţa privind Strategia Uniunii Europene pentru regiunea Dunării, ce a avut loc la Ulm, în Germania.
La eveniment au participat miniştrii din ţările riverane Dunării, reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ai Parlamentului European. De asemenea, la conferinţă a fost prezentă şi Danuta Hubner, membră a Parlamentului European, fost comisar pentru politica regională.
'În cursul anului 2008, Austria şi România a iniţiat demersurile pentru a avea o strategie a Dunării, demersuri pe care Consiliul Europei le-a oficializat, în luna iunie 2009. Tot în 2008, ca ministru al Dezvoltării, am semnat două acorduri cu colegii din Ungaria şi Bulgaria pentru susţinerea acestei strategii', a declarat, în cadrul conferinţei, ministrul Mediului.
Strategia va fi adoptată în 2011, când Ungaria va deţine Preşedinţia UE şi va viza problematica privind coeziunea şi aspectele financiare, urmărind să desfăşoare acţiuni menite să creeze legături de cooperare în domeniul protecţiei mediului dincolo de graniţele administrative.
Ministrul Laszlo Borbely a subliniat că 'Strategia Dunării ne va oferi ocazia de a valorifica la maximum oportunităţile politicilor Uniunii Europene în toate domeniile De aceea, pentru România Strategia UE pentru regiunea Dunării, reprezintă o prioritate pe agenda Guvernului'.

Sursa: www.europeanul.eu

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!