ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » SIF-urile sunt tot mai fierbinti si au castigat 13% intr-o saptamana


 

SIF-urile sunt tot mai fierbinti si au castigat 13% intr-o saptamana


(03.02.2010)

Actiunile SIF-urilor au sarit si ieri cu 2,4%, pe fondul asteptarilor privind deznodamantul in cazul discutiilor programate marti in cadrul Comisiei juridice a Camerei Deputatilor pe marginea proiectului de majorare a pragului la SIF-uri de la 1% la 5%. "La ora aceasta (spre finele sedintei de ieri de la Bursa - n. red.) inca nu au ajuns sa discute proiectul, pentru ca au multe puncte pe ordinea de zi, dar sigur se discuta astazi (ieri - n.red.) in Comisia juridica. Dupa aceasta etapa urmeaza sa intre la Comisia economica si cea de buget-finante. Eu cred ca in cursul lunii martie se va tine o sedinta in plen pe aceasta tema", a precizat Marian Ovidiu, initiatorul proiectului privind majorarea pragului la SIF-uri.

Initial, Comisia juridica din Camera Deputatilor daduse aviz negativ proiectului la finele lunii decembrie.

In ultima saptamana, indicele BET-FI, care urmareste evolutia celor cinci SIF-uri, a castigat aproape 13%, motorul principal fiind asteptarile privind majorarea pragului, pe masura ce proiectul legislativ avanseaza in Camera Deputatilor si se apropie de final.

"Cred ca aprecierile actiunilor SIF din ultimele zile au la baza emotiile si asteptarile vizavi de aceste comisii care discuta proiectul de majorare a pragului. Din punctul meu de vedere, aceste discutii sunt doar niste pasi, dar in orice caz sunt decisivi. Unii nu mai au rabdare sa astepte si vand, in timp ce altii cumpara anticipand ca problema pragului se va rezolva si asa apar volumele in piata", spune Mihai Piscan, broker la firma de intermediere EFG Eurobank Securities.

Sursa: www.zf.ro

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!