ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Bani europeni pentru doctoranzii care studiaza la Universitatea din Oradea


 

Bani europeni pentru doctoranzii care studiaza la Universitatea din Oradea


(29.01.2010)

Fiecare doctorand oradean va beneficia de o bursa de aproximativ 1.800 de lei pe luna. Lansarea proiectului care le asigura finantarea a avut loc astazi,in Aula Magna a Universitatii Oradea.

Universitatii Oradea i s-a aprobat o finantare nerambursabila de peste 4.860.000 de lei, pentru proiectul „Studii doctorale si doctoranzi pentru cercetarea competitiva,in societatea bazata pe cunoastere”.
Acest lucruinseamna ca treizeci de doctoranzi ai Universitatii Oradea, din anulintai, vor primi o bursa doctorala lunarain valoare de 1.850 lei. Singura lor obligatie este aceea de a termina teza de doctoratin trei ani si de a studiain strainatate pentru o perioada de minimum trei luni. Doctoranzii cred ca principalul beneficiu al acestui proiect va constain cresterea calitatii capitalului uman. „Foarte multe persoane renuntau pana acum la doctorat, din considerente financiare. Sunt sigur ca proiectul va fi un succes pe termen mediu si lung, prin capitalul uman mai bun”, spune Raul Mircea Gutin, unul dintre doctoranzi. Acesta pregateste teza „Istoricul dezvoltarii durabile”, sub coordonarea profesorului Ioan Horga.

Sursa: www.adevarul.ro

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!