ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » REGIO finanteaza proiecte pentru imbunatatirea climatului social, in concordanta cu eforturile europene de lupta impotriva saraciei si excluziunii sociale


 

REGIO finanteaza proiecte pentru imbunatatirea climatului social, in concordanta cu eforturile europene de lupta impotriva saraciei si excluziunii sociale


(28.01.2010)

Odata cu preluarea oficiala a Presedintiei spaniole a Uniunii Europene, in data de 21 ianuarie 2010 s-a desfasurat, la Madrid, Conferinta de lansare a „Anului European 2010 de lupta impotriva saraciei si excluziunii sociale”.

ADR Centru sustine mesajul transmis de comunitatea europeana prin impulsionarea atragerii de fonduri alocate dezvoltarii serviciilor sociale in regiunile romanesti din Programul Operational Regional si saluta orice initiativa care duce la imbunatatirea conditiilor de viata ale persoanelor cu nevoi speciale din Regiunea Centru.

Nu exista, in acest moment, o solutie miraculoasa pentru a pune capat saraciei si excluziunii sociale, dar, o trasatura cheie a Uniunii Europene este solidaritatea, care reprezinta un concept cu o importanta aparte pe timp de criza. Uniunea Europeana isi propune sa incurajeze implicarea si angajamentul politic pentru ca fiecare segment al societatii, incepand de la nivel european la nivel local, din sectorul public sau privat, sa ia parte la lupta impotriva saraciei si excluziunii sociale, motivand fiecare cetatean european sa se implice in lupta impotriva saraciei si excluziunii sociale.

Sub deviza „E timpul potrivit ca 2010 sa devina Anul European de lupta impotriva saraciei si excluziunii sociale”, Conferinta de la Madrid a fost menita sa transmita un mesaj politic clar cu privire la corectarea inegalitatilor sociale din Europa. In urmatoarea perioada se vor face cunoscute greutatile si lipsurile cu care se confrunta oamenii aflati in situatie de excluziune sociala si se va pune mare accent pe activitatea societatii civile si a organizatiilor neguvernamentale care lupta impotriva saraciei si excluziunii sociale.

Astfel, Uniunea Europeana isi propune sa contribuie la eliminarea treptata a stereotipurilor si a stigmatelor aplicate saraciei si excluziunii sociale, promovand o societate care sprijina si dezvolta calitatea vietii, bunastarea sociala si egalitatea de sanse.

Sursa: www.fonduri-structurale-europene.ro

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!