ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » FMI si UE vor acorda Romaniei urmatoarele transe de imprumut


 

FMI si UE vor acorda Romaniei urmatoarele transe de imprumut


(28.01.2010)
Fondul Monetar International va recomanda board-ului de la Washington, la mijlocul lunii februarie, sa elibereze urmatoarele doua transe pentru Romania, a declarat, miercuri, seful misiunii de evaluare a acordului stand-by, Jeffrey Franks.
“Am incheiat cu succes discutiile pentru revizuirea acordului. Vom fuziona revizuirile doi si trei si vom prezenta in mijlocul lui februarie documentatia catre boardului. Vor fi virate transele III si IV si vom propune boardului ca jumatate din suma sa fie virata guvernului pentru finantarea deficitului bugetar”, a declarat seful delegatiei FMI, Jeffrey Franks.
“Avem o evaluare pozitiva a programului si ne asteptam ca urmatoarea transa sa fie virata in martie”, a declarat si Fabbienne Ilzkovitz, reprezentanta CE.
Romania are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finantare externa, de la Fond, Uniunea Europeana, BM si BERD, urmand sa ajunga la 19,95 miliarde euro. Cele doua transe de la FMI care vor fi deblocate acum se ridica la 2,3 miliarde de euro.

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!