ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Ajutoarele de minimis, acordate IMM-urilor pentru mai multe domenii


 

Ajutoarele de minimis, acordate IMM-urilor pentru mai multe domenii


(09.07.2009)

Guvernul a extins sfera domeniilor in care se poate acorda ajutor de minimis pentru IMM-uri, in valoare de pana la 200.000 de euro pentru fiecare intreprindere, pentru a veni in sprijinul mediului de afaceri, a anuntat premierul Emil Boc, la finalul sedintei Executivului.

„Am largit sfera domeniilor in care pot fi acordate aceste ajutoare si am pastrat ca limite doar acele domenii unde Uniunea Europeana nu ne permite sa acordam aceste ajutoare de minimis”, a declarat primul-ministru.

In cursul acestui an, suma de 20 de milioane de euro va putea fi accesata de IMM-urile care creeaza locuri de munca si desfasoara activitati productive sub forma ajutoarelor de minimis, care constau in ajutoare nerambursabile in valoare de pana la 200.000 de euro pentru fiecare firma.

Premierul a mai precizat ca Executivul a extins sfera domeniilor pentru care se poate acorda ajutor de stat firmelor care realizeaza investitii de cel putin 30 de milioane de euro si creeaza cel putin 300 de locuri de munca. „Am extins sfera domeniilor, am eliminat toate barierele existente, lasandu-le doar pe acelea care sunt reglementate in normele europene ca fiind domenii unde nu se poate acorda ajutorul de stat. In acest fel, pe o perioada de criza am deschis posibilitatea acordarii sprijinului financiar pentru IMM-uri la toate domeniile de activitate economica, cu exceptia acelora interzise de UE”, a declarat seful Executivului

Sursa: Guvernul Romaniei

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!