ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Programul Romania-Bulgaria lanseaza un nou apel pentru idei de proiecte strategice


 

Programul Romania-Bulgaria lanseaza un nou apel pentru idei de proiecte strategice


(09.07.2009)

In data de 8 iulie 2009, Programul de cooperare transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013, lanseaza un apel pentru idei de proiecte strategice. Acest apel va urma etapele stabilite in Metodologia pentru generare de idei de proiecte strategice, aprobata de catre Comitetul Comun de Monitorizare in data de 23 iunie 2009.

Conform acestei metodologii, ideile de proiecte trebuie sa se incadreze in urmatoarele domenii: accesibilitate (infrastructura si servicii de transport si ITC), mediu (protectia mediului, prevenirea dezastrelor si interventii in caz de urgenta), dezvoltare economica si sociala (sprijinirea mediului de afaceri, promovarea regiunii transfrontaliere, dezvoltarea resurselor umane), cercetare stiintifica.

In continuare, prezentam etapele pentru derularea apelului, precum si calendarul acestora:

1. Initiatorul unei idei de proiect strategic va completa o fisa (standard, ce poate fi descarcata de pe site-ul programului www.cbcromaniabulgaria.eu) pentru a oferi o imagine clara a obiectivului si activitatilor proiectului. Aceasta fisa va contine: titlul proiectului, numele initiatorului, posibili partneri din Romania si Bulgaria, domeniul de aplicabilitate, obiectiv general, activitati principale si rezultatele acestora, relevanta pentru regiunea transfrontaliera si impactul transfrontalier, caracteristici inovatoare, alte informatii utile, urmand a fi transmisa la Secretariatul Tehnic Comun al programului pana la data de 31 august 2009.

2. In paralel, un grup de lucru alcatuit din reprezentanti ai celor doua state partenere, va organiza intalniri de lucru si discutii impreuna cu initiatorii de proiecte strategice, in scopul crearii de parteneriate si consolidarii ideilor de proiecte strategice.

3. Dintre ideile colectate de catre Secretariatul Tehnic Comun, grupul de lucru va propune Comitetului Comun de Monitorizare al programului selectarea celor mai relevante.

4. Comitetul Comun de Monitorizare va aproba ideile de proiecte si, totodata, pachetul solicitantului care urmeaza a fi pus la dispozitia beneficiarilor pentru a elabora proiectele strategice complete.

5. Aceste proiecte strategice se vor depune la sediul Secretariatului Tehnic al Programului de la Calarasi, pana la o data ce va fi stabilita si anuntata ulterior.

6. Urmeaza a avea loc procesul de evaluare a proiectelor depuse si aprobarea acestora de catre Comitetul Comun de Selectie al programului.

Proiectele strategice reprezinta acele proiecte cu impact major asupra regiunii transfrontaliere si care trateaza aspecte deosebit de importante din punctul de vedere al programului care le finanteaza. Ele presupun, de regula, implicarea actorilor-cheie din cele doua state, in general de la nivel central, si necesita resurse superioare fata de un proiect obisnuit.

Informatii suplimentare cu privire la procesul de generare si selectie a proiectelor strategice vor fi facute publice pe masura aparitiei.
Pentru detalii suplimentare va rugam sa consultati pagina de internet a programului, www.cbcromaniabulgaria.eu.

 

Sursa: MDLPL

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!