ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(07.07.2009)

Revista Presei 07.07.2009

Rata somajului a ajuns la 6% in iunie, cea mai mare pondere in sezonul estival din 2004

Rata somajului inregistrata la nivel national in luna iunie a crescut cu doua puncte si a ajuns astfel la 6%, fiind cea mai mare inregistrata in aceasta perioada, din anul 2004, cand rata somajului in luna iunie a fost de 6,6%, in scadere cu trei puncte comparativ cu luna anterioara, informeaza Mediafax.

 

Sursa: Curierul National

 

Castigul salarial mediu net a scazut in mai la 1.356 lei

Castigul salarial mediu net a fost de 1.356 lei in luna mai, in scadere cu 3,7%, respectiv 52 de lei, fata de luna anterioara, cele mai mari valori inregistrandu-se in activitatile de transporturi aeriene, iar cele mai mici in hoteluri si restaurante, arata datele INS. Comparativ cu mai 2008, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 8,7%.

 

Sursa: Curierul National

 

Dacian Ciolos a fost numit presedinte al Comisiei Prezidentiale pentru Agricultura

Seful statului a semnat, luni, decretul de infiintare a Comisiei Prezidentiale pentru elaborarea unei strategii in domeniul Agriculturii. Comisia este condusa de fostul ministru al Agriculturii din guvernarea PNL, Dacian Ciolos, informeaza un comunicat al Presedintiei.

Sursa: Euractiv

 

Economia sufera de paralizie: nimeni nu mai plateste la timp

Platile intre companii au ajuns sa se faca si cu intarzieri de aproape un an. Blocajul financiar, la care statul contribuie din plin, are mici sanse sa fie rezolvat prin masu­rile anun­tate de relansare a creditarii.

Distribuitorii de produse IT au uitat deja perioada in care incasau banii pentru marfa livrata intr-o saptamana  de la micii retaileri si intr-o luna si jumatate de la hipermarketuri.

Sursa: Capital

 

Oficialii UE, suparati ca bancile nu reiau creditarea

Nu numai romanii sunt suparati pe bancheri ca nu reiau creditarea. Din ce in ce mai multi oficiali inalti ai UE atrag atentia bancilor ca este randul lor sa ajute economia europeana prin reluarea creditarii. Motivul, acelasi ca si in Romania, este ca desi au primit bani, in diverse forme, bancile ezita sa sprijine cu acesti bani economia reala, prin creditare. 

Sursa: Gandul

 

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!