ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(06.07.2009)

Revista Presei 06.07.2009

Finantare europeana de 100 de milioane euro, ajutor pentru somerii care vor sa-si infiinteze mici intreprinderi

Comisia Europeana a propus crearea unui nou instrument de microfinantare care sa ofere microcredite micilor intreprinderi si persoanelor care si-au pierdut locul de munca si doresc sa infiinteze o mica intreprindere.Bugetul initial va fi de 100 de milioane EUR, preconizandu-se ca aceasta suma va mobiliza peste 500 de milioane EUR in cadrul unei initiative comune cu institutii financiare internationale, in special cu Grupul Bancii Europene de Investitii (BEI).

 

Sursa: Euractiv

 

Ministerul Agriculturii, Garda Financiara si Politia verifica piata cerealelor

Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), prin Directiile Agricole, impreuna cu echipe judetene ale Garzii Financiare si ale Inspectoratului de Politie vor efectua controale la toti agentii economici persoane fizice si juridice ce recolteaza si valorifica produse cerealiere, transporta, achizitioneaza, comercializeaza sau depoziteaza aceste produse, noteaza ministerul de resort intr-un comunicat, precizand ca actiunea se va derula in mai multe judete, respectiv Giurgiu, Ialomita, Calarasi, Dolj, Braila, Constanta, Teleorman, Timis, Arad si Olt, cu posibilitatea extinderii actiunii de control si in altele.

 

Sursa: Curierul National

 

Romania va cere FMI majorarea deficitului bugetar la 5,5%

Romania va cere FMI cresterea tintei de deficit bugetar de la 4,6% din PIB, nivel stabilit in acordul stand-by, cel mai probabil la 5,5% din PIB, in conditiile in care estimari recente ale Finantelor indica o rata de nerealizare a veniturilor bugetare de aproape 2% din PIB, afirma surse oficiale.
"Fata de sumele bugetate, Ministerul Finantelor estimeaza acum un grad de nerealizare a veniturilor in echivalentul a 1,7 - 2% din PIB. In aceste conditii, se are in vedere o crestere a deficitului undeva in jur de 5,5% din PIB", au declarat surse care vor participa la discutiile cu FMI, scrie Mediafax.

 

Sursa: Curierul National

 

OIPSI a lansat proiectul " Sprijin pentru managementul, implementarea, monitorizarea si controlul proiectelor din cadrul Axei Prioritare 3 POS CCE"

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale prin Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale (OIPSI) deruleaza, incepand cu data de 30 iunie 2009, proiectul " Sprijin pentru managementul, implementarea, monitorizarea si controlul proiectelor din cadrul Axei Prioritare 3 POS CCE" finantat din Axa 5 POS CCE.

 

Sursa: Euractiv

 

Boc: Guvernul va aloca pana la sfarsitul anului peste 100 mil. euro pentru lucrari in infrastructura

 

Guvernul va aloca, pana la sfarsitul anului, peste 100 de milioane de euro pentru finalizarea unor lucrari de investitii in infrastructura care au fost incepute, la nivel national, pentru a nu ramane obiective neterminate in acest an, a anuntat, duminica, premierul Emil Boc, citat de Mediafax.

Premierul a facut acest anunt pe santierul centurii Valcele-Apahida si a spus ca investitiile se refera la centuri de ocolire ale unor orase, la drumuri nationale si la Autostrada Transilvania.

 

Sursa:  Romania Libera

 

 

 

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!