ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(12.06.2009)

Revista Presei 12.06.2009

Cheia acordului cu FMI este in seiful BNR

Din publicarea acordului stand-by pe care Romania l-a convenit cu FMI la sfarsitul lunii martie reiese ca Fondul intentioneaza sa protejeze mai mult populatia si, in plus, acorda BNR mai multa putere asupra bancilor romanesti.
Astfel, Fondul Monetar International impune adoptarea pana la finele lunii iunie a unor amendamente la legea bancara, care sa intareasca puterea BNR de a cere actionarilor bancilor majorarea capitalului sau limitarea distribuirii profitului.

 

Sursa: Curierul National

 

Ce obligatii si-a luat Romania fata de FMI: Contributii de 2,5% sau 3% in 2010 la sistemul de pensii private obligatorii?

Memorandumul semnat de Romania cu FMI, dar si obligatiile asumate de partea romana in scrisoarea de intentie prevad contributiile la pensiile private obligatorii "asa cum a fost stabilit si s-a dorit initial", care ar insemna contributii de 3% la 1 ianuarie 2010, si nu 2,5% la aceeasi data, sustine Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR). Mircea Oancea, presedintele CSSPP, declara in aprilie ca, in 2010 contributia va fi de minim 2,5%. In Programul de convergenta transmis la Bruxelles, Ministerul de finante mentioneaza: 2% in 2009 si 2,5% in 2010 - contributii la pilonul II de pensii.


Sursa: Euractiv

 

Preturile apartamentelor cu trei camere din Bucuresti au coborat la 100.000 euro

Pe piata de real estate din Romania, se constata in continuare scaderi de preturi la nivelul marilor orase, fata de aceeasi perioada a anului trecut, scaderile sunt spectaculoase, diferentele de pret insumand zeci de mii de euro, se arata intr-un studiu realizat de imobiliare.ro.
In Capitala, preturile cerute de vanzatori pentru apartamentele cu trei camere au inregistrat scaderi si in luna mai, ajungand la o valoare medie de 100.000 euro. La inceputul lunii, un apartament cu trei camere din Bucuresti era scos la vanzare pentru pretul mediu de 105.000 euro.

 

Sursa: Curierul National

 

Dijmarescu il contrazice pe Isarescu. Recesiunea isi va arata coltii in trimestrul trei

Romania va traversa cea mai grea perioada a crizei economice abia in perioada iulie-septembrie, este mesajul transmis de viceguvernatorul bancii centrale, Eugen Dijmarescu.

„Ceea ce as fi crezut cu ceva timp in urma, faptul ca punctul cel mai jos al recesiunii era in trimestrul al doilea, acum il asteptam in trimestrul al treilea“, a declarat oficialul bancii centrale, citat de Mediafax.

Sursa: Gandul

Din 2010, fermierii vor putea deconta, de la bugetul de stat, 40% din valoarea investitiilor

ermierii vor putea deconta, din 2010, de la bugetul de stat, 40% din valoarea investitiilor in sectorul agricol, pondere care poate urca pana la 50% in cazul proiectelor realizate in zonele defavorizate. Sprijinul reprezinta una din formele de ajutoare de stat permise de legislatia UE, care va trebui transpusa pana la finele anului si in legislatia din Romania, se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

 

Sursa: Gardianul

 

 

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!