ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Beneficii ale utilizarii Internetului de banda larga


 

Beneficii ale utilizarii Internetului de banda larga


(11.06.2009)

Toate serviciile necesare cetateanului vor putea fi accesate on-line pana la sfarsitul anului 2010, a anuntat Gabriel Sandu, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, la finalul sedintei de Guvern. Obiectivul face parte din strategia Romania on-line, care cuprinde conceptul e-Romania.

Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Gabriel Sandu, a prezentat, in sedinta de astazi a Executivului, beneficiile utilizarii de catre administratia publica si cetateni a internetului de banda larga.

La ora actuala, conceptul de e-Romania este o masura esentiala de combatere a efectelor crizei, a precizat Gabriel Sandu.

Daca in anul 2008 licitatiile on-line reprezentau 1,65% din totalul licitatiilor, in anul 2009 licitatiile on-line reprezinta 13,52% din totalul licitatiilor on-line. „Consideram ca atingerea a 20% din totalul licitatiilor va insemna o economie de cel putin 500 de milioane de euro, a spus ministrul Comunicatiilor.

De asemenea, 345 de hot-spoturi vor fi amplasate in toate judetele tarii, iar fiecare resedinta de judet, centru universitar, parc va dispune de hot-spoturi cu acoperire de 1 km, cu capacitate de minimum 2 Mega, a mai spus ministrul Gabriel Sandu.

Aceste masuri se circumscriu strategiei de implementare a serviciului universal in sectorul comunicatiilor electronice, ceea ce inseamna ca pana la data de 31 decembrie 2012 vor avea acces la reteaua publica de telefonie la punct fix toti cetatenii Romaniei, a conchis ministrul Gabriel Sandu.

Sursa: Guvernul Romaniei

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!