ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(10.06.2009)

Revista Presei 10.06.2009

 

BNR a plasat 3,4 miliarde lei in piata interbancara

 

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a realizat, ieri, o operatiune de tip repo, prin intermediul careia a injectat in piata 3,4 miliarde de lei, la o dobanda de 9,5% pe an, egala cu rata de politica monetara, informeaza Mediafax.
La operatiune au participat 12 banci, iar scadenta imprumutului este de o luna, la 9 iulie.

 

Sursa: Curierul National

 

Economia a scazut cu 6,2% in T1 din 2009

 

Economia s-a contractat cu 6,2% in primul trimestru din 2009, comparativ cu perioada similara a anului trecut, mai putin fata de estimarea anterioara, de 6,4%, declinul fiind determinat de scaderi mai accentuate in agricultura şi industrie, potrivit datelor publicate ieri de INS. In termeni nominali, Produsul Intern Brut (PIB) a fost de 96,52 mld. lei in primul trimestru, in scadere in termeni reali cu 6,2% fata de aceeaşi perioada a anului trecut.

 

Sursa: Curierul National

 

Videanu: Consumatorii industriali pot beneficia de gaze ieftine din productia interna pentru ca avem excendent

Ministrul economiei Adriean Videanu sustine ca Romania inregistreaza excedent in productia de gaze si de aceea poate fi acordat un ajutor consumatorilor industriali. Acestia vor beneficia timp de sase luni de gaze naturale exclusiv din productia interna, acestea fiind mult mai ieftine decat cele din import. Dar cand vine vorba de consumatorii casnici, Videanu spune ca nu sunt suficiente gaze din productia interna.


Sursa: Euractiv

 

Caderea continua a exporturilor, semnul adancirii crizei

 

Deficitul comercial s-a redus pentru a saptea luna consecutiv pe fondul reducerii masive a importurilor.
Analistii economici atentioneaza ca inca nu am atins maximul crizei, care se va manifesta si in semestrul II.
Exporturile extracomunitare au cazut in mai cu peste 47%, comparativ cu perioada similara din 2008.

 

Sursa: Romania Libera

 

Vasilescu, BNR: Statul nu poate obliga bancile sa scada dobanzile

 

Bancile nu pot fi obligate de stat sa işi reduca dobanzile, spune Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isarescu. Declaratia consilierului a venit ca un raspuns la amenintarea vicepremierului Dan Nica privind expirarea in scurt timp a celor 30 de zile acordate bancilor pentru a-şi reduce dobanzile.

 

Sursa: Gandul

 

7.200 de noi investitori au adus inca 36 mil. € in fondurile mutuale, in mai

 

Fondurile deschise de investitii au ajuns la un nou nivel-record al activelor la sfarsitul lunii mai, de 1,49 miliarde de lei (354 de milioane de euro), in crestere cu 13,1% fata de aprilie, dupa ce au atras luna trecuta plasamente de inca 153,3 milioane de lei (36,4 milioane de euro) si au castigat 7.200 de noi investitori. Numarul investitorilor in fondurile deschise a urcat astfel la peste 114.000, fata de 106.800 la finele lunii aprilie, iar pe ansamblul intregii industrii de organisme de plasament colectiv acesta a depasit 204.000.

 

Sursa: Financiarul

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!