ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(09.06.2009)

Revista Presei 09.06.2009

 

De ce nu scad dobinzile?

Accesul anevoios la creditare si dobinzile socotite excesive au fost printre principalele probleme invocate de reprezentatii intreprinzatorilor in cadrul unei intilniri pe am avut-o recent. De ce nu scad dobinzile?

Realitatea deloc imbucuratoare este aceea ca patronii romani care apeleaza la credite sunt obligati sa accepte o dobinda si de doua-trei ori mai mare decit aceea perceputa de bancile din Germania, Franta sau SUA. Intr-o competitie globala/continentala, asta inseamna o descalificare din start in raport cu potentiala concurenta.

Sursa : Bloom Biz

 

Fitch mentine ratingurile cu perspectiva negativa asupra Romaniei

 

Fitch a confirmat, vineri, ratingurile Romaniei pentru datoriile pe termen lung in valuta si pentru cele in moneda locala, la nivelul "BB+"/"BBB-", cu perspectiva negativa, intrucat calificativele sunt sustinute de programul de finantare convenit cu FMI.
Astfel, plafonul de tara si ratingul pentru datoriile pe termen scurt in valuta au fost mentinute la nivelul "BBB", respectiv "B", se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara, potrivit Mediafax.

 

Sursa: Curierul National

 

Alimentatia sanatoasa nu tine cont de criza. Piata produselor bio a crescut cu 25% anul trecut

Criza economica mondiala nu a atins produsele bio. Cel putin asa arata cifrele publicate de compania franceza Agence Bio, care se ocupa cu dezvoltarea si promovarea agriculturii ecologice (biologice), in care nu se folosesc fertilizanti si pesticide de sinteza la obtinerea culturilor.

 

Sursa: Euractiv

 

Romanii economisesc pe termen scurt de frica inflatiei

In timp ce austriecii prefera, in medie, depozitele bancare pe doi pana la patru ani iar cehii economisesc la termene de doi ani, romanii isi pun, de regula, banii la banca cu scadente de pana la trei luni, reiese dintr-o analiza realizata de Erste Group in Europa Centrala si de Est. Faptul ca scadentele pe termen scurt, pana la trei luni, raman optiunea preferata a romanilor este pus de analistii BCR pe seama faptului ca oamenii isi doresc sa poata avea acces la sumele depuse fara a pierde veniturile din dobanzi.

 

Sursa: Gandul

Criza a ieftinit gazele mai mult decat petrolul

De la destramarea Uniunii Sovietice in 1992, pretul petrolului a ajuns sa fie de 18 ori mai mare decat cel al gazelor. In ultimele 11 luni, gazele s-au ieftinit cu 72% din cauza recesiunii, cererea scazuta determinand cresterea stocurilor.
Analistii citati de agentia Bloomberg considera ca pretul gazului va creste cu 38% in a doua parte a anului, in timp ce cotatia petrolului va avansa cu doar 22%.

 

Sursa: Adevarul

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!