ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Programul Operational Regional finanteaza proiecte de infrastructura educationala si de restaurare a patrimoniului cultural


 

Programul Operational Regional finanteaza proiecte de infrastructura educationala si de restaurare a patrimoniului cultural


(09.06.2009)

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Razvan MURGEANU, a semnat astazi la Focsani, doua contracte de finantare prin Programul Operational Regional, Modernizare, extindere si dotare Centrul Scolar pentru educatie incluziva Mihalceni si Drumul de glorie al armatei romane in primul razboi mondial, in valoare de 2.187.309,89 lei (560.848,68 euro), respectiv 21.214.265,34 lei (5.439.555,22 euro).

“Contractele semnate astazi sunt foarte importante pentru ca ofera un exemplu si o alternativa la proiectele de infrastructura depuse in cadrul Axei 2 in numar foarte mare. Suntem bucurosi ca beneficiarii din Vrancea au inteles importanta dezvoltarii unor proiecte de infrastructura sociala si educationala sau a celor de restaurare si valorificare a patrimoniului cultural-istoric” a declarat secretarul de stat Razvan MURGEANU.

Proiectul Modernizare, extindere si dotare Centrul Scolar pentru educatie incluziva Mihalceni va fi implementat timp de 20 de luni si isi propune modernizarea spatiilor de invatamant si a internatului scolar din Mihalceni, imbunatatirea eficientei energetice in unitatea de invatamant, dotarea a 9 sali de clasa, 2 cabinete de terapie specifica, 2 ateliere de specialitate si a unei sali de sport.

Al doilea proiect, Drumul de glorie al armatei romane in primul razboi mondial va fi implementat timp de 44 de luni. El vizeaza restaurarea, reabilitarea si conservarea mausoleelor din Focsani, Marasesti, Marasti, Soveja. In urma investitiei, cele 4 mausolee si 5 monumente istorice care se afla pe traseul drumului de glorie al armatei romane din timpul primului razboi mondial, vor fi introduse intr-un circuit turistic de interes regional, national si international, lucru ce va conduce la cresterea atractivitatii monumentelor istorice prin diversificarea produselor si serviciilor turistice.

 

Sursa: MDLPL

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!