ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Decontare cheltuieli aferente schemelor de plati directe implicate in derularea Fondului European de Garantare Agricola


 

Decontare cheltuieli aferente schemelor de plati directe implicate in derularea Fondului European de Garantare Agricola


(09.06.2009)

Pana la sfarsitul lunii iunie a.c. vor fi decontate in integralitate cheltuielile aferente schemelor de plati directe implicate in derularea Fondului European de Garantare Agricola.

Pana la aceasta data Ministerul Finantelor Publice (MFP) a virat Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MADRP) suma de 400 milioane lei pentru asigurarea decontarilor de catre APIA a platilor catre beneficiari.

In vederea stimularii gradului de absorbtie a fondurilor alocate pentru agricultura in cadrul schemelor de plati directe, prin Hotararea Guvernului nr.461/2009, Ministerul Finantelor Publice a pus la dispozitia Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MADRP), suma de 1.870 mil.lei.

In vederea asigurarii prefinantarii cheltuielilor aferente schemelor de plati directe, mecanismul de implementare presupune ca, in baza solicitarilor formulate de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Finantelor Publice vireaza sumele esalonat, astfel ca pana la sfarsitul lunii iunie a.c. sa fie asigurata in integralitate decontarea acestor sume catre beneficiarii finali.

In baza graficului agreat, MFP va vira, pana la sfarsitul lunii iunie a.c. suma ramasa pana la concurenta a 1.870 milioane lei.

Modificarile vizeaza, in principal, suportarea de la bugetul de stat a sumelor reprezentand TVA aferente sumelor pentru continuarea si finalizarea proiectelor ex-ISPA.

  Schema de plata directa unica pe suprafata;

  Schema de plata pentru culturi energetice;

  Schema de plata separata pentru zahar.

 

Sursa: Ministerul Finantelor Publice

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!