ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(05.06.2009)

Revista Presei 05.06.2009

Barroso: Vom crea o noua facilitate de microcredit pentru sprijinirea antreprenorilor

Uniunea Europeana va aloca 19 miliarde de euro din Fondul Social European pentru sprijinirea persoanelor afectate de criza economica. De asemenea, UE va aloca anticipat fondurile, iar cofinantarea de catre statele membre nu va fi necesara pentru perioada 2009-2010. Impreuna cu Grupul Bancii Europene de Investitii si alti parteneri, se va stabili o noua facilitate de imprumuturi UE pentru oferirea de microcredite pentru cei care ar avea in mod normal dificultati de acces la fondurile necesare pentru infiintarea unei afaceri sau a unei microintreprinderi.

 

Sursa: Euractiv

 

Valoarea deconturilor intarziate de TVA a crescut cu 10% in mai

Valoarea rambursarilor intarziate de TVA catre contribuabili a crescut cu 10,2% in mai, la 1,937 mld. lei, de la 1,757 mld. lei in luna anterioara, in timp ce restantele de peste un an si-au marit ponderea in totalul sumelor neachitate la 6%, potrivit datelor ANAF.

 

Sursa: Curierul National

 

Bancile spera intr-o revenire a cererii pentru creditele imobiliare

Institutiile financiare anticipeaza temperarea tendintei de scadere a cererii pentru credite ipotecare si de consum

Bancile anticipeaza ca cererea pentru creditele ipotecare si de consum isi va tempera tendinta de scadere in perioada urmatoare, dupa ce indicatorul a coborat considerabil in primul trimestru al acestui an, se arata intr-un sondaj realizat de Banca Nationala a Romaniei (BNR)

 

Sursa: Curierul National

 

Industria, in cadere libera

 

In actualul context al crizei economice, industria, nesustinuta de proiecte nationale ferme de relansare, va continua – sustin analistii economici – parcurgerea traiectoriei descendente incepute in urma cu o jumatate de an. Cifra de afaceri din industrie a cazut cu aproape 17% in primele patru luni ale anului comparativ cu perioada corespunzatoare a anului trecut, iar comenzile din industrie s-au comprimat cu 23%.

 

Sursa: Romania Libera

 

 Suntem primii in UE la renuntatul la cumparaturi

 

In luna aprilie, romanii au strans serios cureaua cand a venit vorba despre cumparaturi. Astfel, volumul vanzarilor cu amanuntul din Romania din luna aprilie a acestui an a inregistrat cea mai mare scadere din UE, de 1%, fata de luna precedenta, arata datele Eurostat, biroul de statistica al UE. Comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, scaderea comertului cu amanuntul este de 9,9%. La nivelul blocului comunitar, indicatorul a crescut cu 0,5%. Reprezentantii marilor retele comerciale din Romania sustin ca anul acesta, mai mult ca niciodata poate, pretul va fi factorul decisiv in alegerea produselor de catre romani. In ceea ce priveste vanzarile, se anticipeaza scaderi masive pe piata mobilei si a bunurilor de folosinta indelungata, cum sunt electrocasnicele mari.

 

Sursa: Gandul

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!