ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(04.06.2009)

Revista Presei 04.06.2009

Euro revine peste pragul de 4,2 lei

Dupa mai mult de o luna, euro a revenit ieri peste pragul de 4,20 lei, pe fondul deprecierii in masa a monedelor din regiune.
Cursul mediu al euro a urcat de la 4,1924 la 4,1928 lei, cresterea foarte mica a acestuia fiind datorata momentului in care a fost anuntat. In prima jumatate a sedintei pietei valutare, tranzactiile se realizau la 4,1820 - 4,1950 lei, dupa o deschidere la 4,1850 - 4,19 lei.

 

Sursa: Curierul National

 

Consultantul financiar Dan Bunea: Dincolo de finantarea prin Programul Prima Casa, preturile pe piata imobiliara trebuie sa scada

 

"Ca manager bancar niciodata nu o sa sustin avansul minim. Din punct de vedere al normelor de prudentialitate bancara, nu este suficient. In aceste conditii, in clipa cand se trece la executare probabilitatea este foarte mare de a nu putea sa recuperezi 90% plus dobanzi, comisioane, si altele", a explicat consultantul financiar Dan Bunea, in cadrul unui interviu acordat HotNews.ro, referitor la Programul Prima Casa. Acesta a mai spus ca preturile pe piata imobiliara trebuie sa scada si ca bancile nu vor relua in curand finantarea.

 

Sursa: Euractiv

 

Mai multe probleme decat facilitati pentru profitul reinvestit de firme

 

Guvernul ezita sa puna in aplicare promisiunea de neimpozitare a profitului reinvestit de teama ca vor scadea veniturile bugetare, iar mediul concurential va fi distorsionat.

Neimpozitarea profitului reinvestit, anuntata ca masura de sprijin pentru companii in conditiile crizei, ar trebui sa se aplice incepand cu al doilea trimestru din 2009, potrivit celor mai recente declaratii ale premierului Emil Boc. Precizarile acestuia au venit dupa ce ministrul finantelor, Gheorghe Pogea, arata ca prevederea va intra in vigoare la 1 ianuarie 2010. Mediul de afaceri a reactionat, exprimandu-si nemultumirea fata de inconsecventa Guvernului care nu-si respecta promisiunile din programul anticriza.

 

Sursa: Capital

Romania a cerut CE prelungirea perioadei de tranzitie pentru lapte

Surse din cadrul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) au declarat astazi ca Romania a solicitat prelungirea perioadei de tranzitie in vederea alinierii la cerintele comunitare de igiena a laptelui crud de vaca.

„In urma discutiei cu reprezentantii Comisiei Europene a rezultat disponibilitatea acesteia de a da curs solicitarii Romaniei privind acordarea unei noi perioade de tranzitie, de cel putin doi ani, in vederea alinierii la cerintele comunitare de igiena a laptelui crud de vaca", au declarat surse din cadrul ministerului Agriculturii, citate de NewsIn.

Sursa: Adevarul

Boc: programul "Prima Casa" va intra in linie dreapta cu data de 20 iunie

"Programul Prima Casa este operational, iar cu data de 20 iunie programul va intra in linie dreapta. Romanii, indiferent daca sunt tineri sau nu si care nu detin in prezent o casa cu titlul de proprietate sau nu au un credit ipotecar in desfasurare, pot aplica pentru acest program. Tot astazi am simplificat si cadrul legal pentru programul Prima Casa", a anuntat astazi premierul Emil Boc, citat de Realitatea TV.

 

Sursa: Romania Libera

 

 

 

 

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!