ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(03.06.2009)

Revista Presei 03.06.2009

Proiectele de energie regenerabila vor obtine mai usor finantare

Ministerul Economiei intentioneaza sa simplifice procedurile de acordare a finantarilor nerambursabile din fonduri ale Uniunii Europene pentru investitii in energie regenerabila, a declarat, ieri, directorul de politici energetice din institutie, Alexandru Sandulescu.
"Vrem sa simplificam procedurile, sa reducem din hartii, precum si durata de acordare a finantarilor", a spus Sandulescu la un seminar pe tema energiilor regenerabile.

 

Sursa: Curierul National

 

Euro a fost cotat pentru septembrie la 4,28 lei

Cu circa o ora inainte de inchiderea Bursei la termen de la Sibiu (18:00) lichiditatea se ridica la peste 11.000 de contracte futures si optiuni, fata de peste 17.000 acum doua zile, scaderea acesteia datorandu-se temperarii cresterii preturilor la derivatele pe actiuni, dupa ce luni fusese atinsa limita zilnica maxima de fluctuare a acestora.

 

Sursa: Curierul National

 

Grila unica de salarizare: Pe cele trei niveluri de referinta, bugetarii vor castiga intre 3,8 si 8,8 salarii minime pe economie

 

Ministerele au facut propuneri pentru completarea grilei unice de salarizare. Daca saptamana trecuta au fost facute propuneri pentru functiile inalte, precum cele de presedinte, senator sau ministru, la ultima intalnire a grupului de lucru au fost analizate salariile pentru functiile de nivel mediu. Pentru o astfel de functie, remuneratia variaza intre 3,8 si 8,8 salarii minime pe economie.

 

Sursa: Euractiv

 

Seful statului va discuta situatia economiei cu reprezentantii BNR si cu bancherii

 

Presedintele Traian Basescu urmeaza sa se intalneasca, miercuri, cu reprezentantii BNR, ai Asociatiei Romane a Bancilor si ai celor mai importante banci, au declarat pentru Mediafax surse oficiale.

Printre posibilele teme de discutie se afla situatia economica, acordurile semnate cu bancile-mama pentru mentinerea finantarilor in Romania, precum si programul "Prima Casa", in conditiile in care premierul Emil Boc a anuntat ca 16 banci si-ar fi exprimat interesul fata de aceasta initiativa.

 

Sursa: Romania Libera

 

 

 

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!