ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Soseaua ocolitoare a municipiului Brasov prinde contur cu finantare REGIO


 

Soseaua ocolitoare a municipiului Brasov prinde contur cu finantare REGIO


(02.06.2009)

Municipiul Brasov va beneficia de fonduri nerambursabile in valoare de peste 22,7 milioane lei, pentru dezvoltarea proiectului „Varianta de ocolire a Municipiului Brasov – Faza 1”. Intregul proiect are o valoare de aproape 82 milioane lei si va fi realizat in sapte luni. Semnarea contractului de finantare in cadrul Programului REGIO a avut loc duminica, 31 mai 2009, la ora 12.00, la Primaria municipiului Brasov, in prezenta domnului Razvan Murgeanu, secretar de stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei, a domnului Gabriel Friptu, director general al Autoritatii de Management a Programului Operational Regional din cadrul MDRL, a domnului Simion Cretu, director general ADR Centru si a domnului George Scripcaru, primarul municipiului Brasov.

Aceste fonduri sunt alocate prin Programul Operational Regional, Axa prioritara 2, domeniul major de interventie 2.1 ce prevede reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane – inclusiv constructia si reabilitarea soselelor de centura. Proiectul brasovean a fost depus la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru in luna august 2008 si prevede conectarea drumurilor judetene la reteaua drumurilor nationale si la reteaua TEN, prin legatura intre DN 11 si DN 13.
Proiectul are prevazut un buget total de peste 81,7 milioane lei, din care 22,7 milioane reprezinta valoarea totala eligibila spre finantare, ce include si peste 450 mii lei contributia Consiliului Local la cheltuielile eligibile. Diferenta de circa 60 milioane lei reprezinta cheltuielile neeligibile ale proiectului, finantate din fondurile proprii ale Consiliului Local Brasov. Prin acest proiect va fi construit un drum de 6,43 kilometri, cu o platforma in latime de 12 metri si latimea partii carosabile de 7 metri. De asemenea, pe acest drum va fi construit un pasaj, la KM 5+521, si doua poduri, la KM 1+256,8 si la KM 4+262. Municipalitatea brasoveana apreciaza ca soseaua de centura a municipiului Brasov va prelua fluxurile majore de circulatie care tranziteaza aglomerarea urbana, reducand nivelul de poluare, dar va contribui si la o dezvoltare mai rapida a Regiunii Centru.
„Infrastructura de transport este una dintre prioritatile unui oras, fiind necesara pentru dezvoltarea sa economica. Descongestionarea traficului este esentiala, mai ales acum, cand studiile de trafic impun fluidizarea circulatiei. Municipiul Brasov nu putea ramane in urma procesului de dezvoltare, cu atat mai mult cu cat reprezinta singurul pol de crestere de nivel national din Regiunea Centru. Avem convingerea ca acest proiect depus pe Axa Prioritara 2 a Programului Operational Regional va fi cel mai rapid finalizat, astfel incat tronsonul de drum va putea fi practicabil inca din primavara anului viitor. Din acel moment vom putea vorbi despre beneficiile acestui proiect asupra dezvoltarii durabile a municipiului Brasov si a intregii regiuni”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

 

 

Compania nationala de investitii a receptionat 20 de obiective din 14 judete in luna mai 2009

Compania Nationala de Investitii a finalizat in luna mai 2009, in cadrul "Programului Constructii sali de sport", un total de 19 sali de sport din 14 judete, sali ce garanteaza accesul la facilitati moderne de practicare a sporturilor, in acord cu principiile, normele si standardele europene.

Din cele 19 sali de sport receptionate in luna mai, 1 sala de sport de tip B (50 de locuri) a fost construita in judetul Calarasi, 14 sali de sport de tip 1 (sali de sport scolare cu nivel de practica competitionala locala, cu teren de handbal si 150 de locuri in gradene) au fost construite in judetele – Bihor (1 sala), Brasov (2 sali), Caras Severin (1 sala), Constanta (2 sali), Covasna (1 sala), Giurgiu (1 sala), Gorj (1 sala), Hunedoara (1 sala), Mures (1 sala), Olt (1 sala), Satu Mare (2 sali) si 4 sali de sport tip 2 (sali de educatie fizica scolara) au fost construite in judetele – Constanta (1 sala), Ialomita (2 sali) si Timis (1 sala).

In cadrul Programul pilot privind realizarea experimental
ǎ "in situ", in perioada 2008-2010 a unor sectoare de drumuri de interes local clasate, prin utilizarea de materiale si tehnologii noi, agrementate tehnic a fost finalizat un obiectiv in localitatea Ozun, Judetul Covasna.

Compania Nationala de Investitii va finaliza in anul 2009, 111 sali de sport aflate in executie si va initia procedurile de atribuire a contractelor de lucrari, urmate de inceperea efectiva a lucrarilor pentru alte obiective noi de investitii, in limita fondurilor alocate cu aceasta destinatie.

 

Sursa: MDLPL

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!