ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(29.05.2009)

Revista Presei 29.05.2009

 

Programul 'Prima Casa': Guvernul promite ca va demara in iulie si ca TVA-ul va fi de 5%. Notarii promit reducerea cu 30% a tarifelor

 

Intalnirea de la Guvern dintre premier, ministrul de finante, BNR si bancile comerciale de joi, 28 mai, pentru Programul Prima Casa s-a soldat cu cateva precizari, dar nu si cu vreo conditie concreta stabilita pentru acest program. Comunicatul Executivului enumera punctele cheie ale programului, iar Mugur Isarescu a explicat ca garantia statului "va fi acordata imediat in caz de neplata a ratelor aferente creditului contractat, fara ca bancile sa fie obligate sa execute garantia", potrivit Mediafax. In paralel, Uniunea Nationala a Notarilor Publici promite ca va sustine Prima Casa prin reducerea cu 30% a tarifelor.

 

Sursa: Euractiv

 

APIA a platit peste 276 mil. Euro

 

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a platit, incepand din 25 martie si pana in prezent, circa 276,4 milioane de euro, plati pe suprafata pentru 2008 aferente cererilor depuse de circa 406.000 fermieri, a comunicat, ieri, agentia.

Beneficiarii masurilor de sprijin pe suprafata pot fi persoanele fizice si/sau persoanele juridice care exploateaza terenul agricol pentru care solicita plata, in calitate de proprietari, arendasi, concesionari, asociati, administratori in cadrul asociatiilor in participatiune.

 

Sursa: Curierul National

 

Comertul si serviciile vor scadea moderat in urmatoarele trei luni

Managerii societatilor comerciale previzioneaza, pentru perioada mai-iulie, o scadere moderata a activitatii in comertul cu amanuntul si servicii si o relativa stabilitate in industria prelucratoare si in sectorul de constructii, in raport cu cele trei luni anterioare.

Astfel, managerii din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o stabilitate relativa a volumului productiei (-2%).

 

Sursa: Curierul National

 

Timisoara vrea sa se transforme in oras al biciclistilor

 

Timisoara este singurul oras din Romania care a semnat, luna aceasta, Charta Velo-city de la Bruxelles alaturi de alte 22 de orase europene, angajandu-se sa investeasca pentru a asigura o infrastructura adecvata mersului pe bicicleta si sa militeze pentru deplasarile urbane pe doua roti. Printre orasele semnatare se mai afla Madrid, Milano, Bruxelles, Helsinki, Valencia sau Gdansk. Reducerea cu jumatate a accidentelor mortale in care sunt  victime biciclistii si implicarea in promovarea acestui mod de deplasare sunt alte obiective asumate de semnatarii documentului de la conferinta Velo-city 2009. „Am semnat acest document si credem ca in urmatorii ani in Timisoara lucrurile se vor dezvolta in directia buna. Acum cativa ani, se radea de un coleg al nostru consilier ca mergea cu bicicleta la serviciu.

 

Sursa: Gandul

 

Franciza – de cati bani ai nevoie sa intri in aceasta afacere

 

Numarul investitorilor romani care anul trecut doreau sa-si deschida in 2009 o afacere in sistem de franciza cu o valoare intre 100.000 si 150.000 de euro s-a redus la jumatate.Motivul principal il reprezinta accesul dificil la finantare. Nici cei care operau deja o franciza, fie ca era un brand local sau unul international, nu au dus-o mai bine in primul trimestru al acestui an. „Cei care au ales o franciza pe segmentul de retail s-au confruntat cu scaderi ale vanzarilor de 30%, iar in cazul celor care activeaza pe segmentul serviciilor si al restaurantelor, scaderea medie a fost de 20-25%”, a declarat pentru Gandul Razvan Blid, directorul firmei de consultanta CHR Consulting.

 

Sursa: Gandul

 

Numai una din zece locuinte este asigurata

Calitatea politelor vine din personalizarea produsului

Solutia cresterii numarului de locuinte asigurate, cel putin pana la introducerea asigurarii obligatorie a locuintelor,  este oferita de asigurarile facultative pentru locuinte, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, Adrian Marin, director Asigurari generale in cadrul Generali Asigurari. Romania ocupa unul dintre  ultimele locuri din Europa in privinta asigurarii locuintelor, iar introducerea asigurarilor obligatorii de la 1 ianurie 2010 este inca incerta, in lipsa adoptarii reglementarilor necesare.

 

Sursa: Financiarul

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!