ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Suprafata agricola irigabila va creste cu 200.000 de hectare


 

Suprafata agricola irigabila va creste cu 200.000 de hectare


(28.05.2009)

Guvernul a decis astazi cresterea suprafetei agricole irigabile cu inca 200.000 de hectare, a anuntat primul-ministru Emil Boc, la finalul sedintei in care Executivul a dezbatut Strategia in domeniul irigatiilor.
Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a precizat ca in ultimele cinci luni suprafata irigabila a crescut de la 60.000 de hectare la 563.000 hectare, urmand ca prin decizia de astazi a Guvernului aceasta sa ajunga la 763.000 hectare.
„Pe suprafata contractata sunt convins ca beneficiarii vor utiliza sistemul de irigatii si, in viitor, ne asteptam, pentru culturile de primavara, sa creasca solicitarile”, a afirmat ministrul Agriculturii.
Tot in sedinta de astazi, Guvernul a stabilit o comisie formata din reprezentanti ai Ministerelor Economiei, Finantelor si Agriculturii, care va analiza posibilitatea furnizarii de energie electrica mai ieftina pentru sistemul de irigatii.
De asemenea, ministrul Ilie Sarbu a mentionat ca Strategia in domeniul irigatiilor are in vedere o „restructurare completa a actualului sistem” si include componente importante pe termen scurt, mediu si lung.

 

Sursa: Guvernul Romaniei

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!