ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(27.05.2009)

Revista Presei 27.05.2009

Venitul minim garantat ar putea fi majorat cu 15%

Venitul minim garantat ar putea fi majorat cu 15%, incepand din iulie, masura fiind prevazuta in acordul cu Banca Mondiala, care a cerut asigurarea unei protectii mai bune a categoriilor defavorizate ale populatiei in perioada de criza economica, proiectul de OUG fiind in dezbatere publica. Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS) a supus dezbaterii publice un proiect de Ordonanta de Urgenta pentru modificarea si completarile ulterioare a Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, dupa ce Banca Mondiala a constatat ca desi cadrul legislativ a fost imbunatatit si corespunde unor modele europene, s-au inregistrat unele deficiente in implementarea programului de acordare a ajutorului social.

 

Sursa: Curierul National

 

Plafonul de prefinantare, majorat la 30% din contract

Plafonul in limita caruia statul asigura prefinantarea proiectelor pentru care sunt alocate fonduri UE a fost ridicat de la 20% la 30% din valoarea contractului, banii urmand insa sa fie alocati doar daca licitatiile sunt organizate la termen si permit inceperea lucrarilor, a anuntat premierul Boc.

 

Sursa : Curierul National

 

Iasiul vrea sa atraga 114 mil. euro de la UE pentru infrastructura

Dezvoltarea capitalei Moldovei va stimula si cresterea oraselor din jur

Opt proiecte importante menite sa schimbe fata Iasiului au fost puse pe hartie de sefii orasului, pentru a fi finantate prin Planul Operational Regional. O pasarela, un centru internodal de transport, un centru tehnic regional, axa rutiera rapida Est-Vest in oras, precum si alte cateva fragmente de infrastructura locala sunt principalele proiecte pentru care Iasiul vrea sa atraga 114 milioane de euro de la Uniunea Europeana. Proiectele ar trebui sa transforme orasul intr-un pol de dezvoltare care sa ajute la ridicarea din punct de vedere economic a intregii regiuni.

 

Sursa: Financiarul

 

Merrill Lynch: Economia Romaniei va scadea cu 6,4% in acest an

 

Economia Romaniei va scadea "in mod abrupt" in 2009 si 2010, cand s-ar comprima cu 6,4%, respectiv cu 2,5%, ca urmare a ajustarii fiscale stabilite prin acordul de finantare cu FMI - arata noua prognoza a Bank of America Securities-Merrill Lynch, potrivit HotNews.ro care citeaza NewsIn.

 

Sursa: Euractiv

 

Situatie catastrofala in regiunea Bucuresti - Ilfov, in ceea ce priveste atragerea de fonduri europene

Razvan Murgeanu, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei a declarat pentru Radio France Internationale (RFI) ca regiunea Bucuresti-Ilfov are o rata de contractare de 1,7%, in cadrul Programului Operational Regional.

"Din pacate, pe Bucuresti-Ilfov, lucrurile stau prost. Asta este o discutie pe care am avut-o saptamana trecuta, inclusiv cu ADR-ul (Agentia de Dezvoltare Regionala - n.r.) Bucuresti - Ilfov.

 

Sursa: Euractiv

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!