ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(25.05.2009)

Revista Presei 25.05.2009

Vesti proaste de la FMI

Cresterea economica va ramane negativain urmatoarele doua-trei trimestre"Trimestrul I a fost mai rau decat ne-am asteptat''''Vom continua sa ne modificam constant prognozele'' 

Cresterea economica a Romaniei va continua sa fie negativain urmatoarele doua-trei trimestre siisi va reveni la sfarsitul acestui an sauinceputul anului urmator, a declarat, vineri, Jeffrey Franks, seful misiunii Fondului Monetar International (FMI) la Bucuresti, potrivit Mediafax.

 

Sursa: Curierul National

Sarbu: Nu vom da toate subventiile pana la 30 iunie

Ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Ilie Sarbu (foto), a declarat, vineri, ca nu crede ca subventiile acordate agricultorilor vor putea fi finalizate pana la data de 30 iunie, data pana la care Romania poate acorda platile fara sa fie penalizata de catre Comisia Europeana.
"Cu toate eforturileintreprinse nu cred ca pana la 30 iunie vom face platile. Timpul ramas nu ne poate ajuta sa recuperam 16 luni deintarziere", a spus Ilie Sarbu, potrivit NewsIn.

 

Sursa: Curierul National

 

Gheorghe Pogea: Din august-septembrie, bancile vor putea da credite prin programul Prima Casa

Statul poate garanta circa 16.000-17.000 de case noi cumparate prin Programul "Prima casa", iar bancile ar putea incepe sa dea credite pentru acest program incepand din lunile august-septembrie, a declarat ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, la Realitatea Tv, potrivit NewsIn.

 

Sursa: Euractiv

 

BNR solicita recapitalizarea a 12 banci cu 4,15 miliarde lei, in urma testelor de stres cerute de FMI

BNR cere majorari de capital in cazul a 12 banci din Romania, in valoare totala de aproximativ 4,15 miliarde lei, in urma testelor de stres aplicate la solicitarea FMI, au declarat, pentru NewsIn, surse din piata bancara. Bancile trebuie sa aduca necesarul suplimentar de capital in doua transe, prima pana la 30 septembrie 2009, iar a doua pana la 31 martie 2010.

 

Sursa: Euractiv

 

Preturile stagneaza

 

Seceta care deja isi face simtite efectele la culturile cerealiere nu va duce, cel putin in perioada urmatoare, la scumpiri ale produselor alimentare, potrivit declaratiilor lui Ilie Sarbu, ministrul Agriculturii. El a anuntat, miercuri, ca seceta si inghetul au calamitat peste un milion de hectare de teren insamantat cucereale (din suprafata totala de sapte milioane de hectare) si ca ar putea declara starea de calamitate in mai multe judete, dupa ce va primi de la Institutul National de Meteorologie documentatia necesara. Ministrul Sarbu a anuntat ca fermierii ale caror terenuri sunt serios afectate ar putea sa primeasca despagubiri provenind din fondul special de interventii al Guvernului. Declaratiile oficialilor de la Agricultura care sustin ca nu vom asista la un nou val de scumpiri ale alimentelor sunt sustinute si de o parte din reprezentantii patronatelor din agricultura si industria alimentara.

 

Sursa: Romania Libera

 

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!