ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Intalnire oficiala cu ministrul pentru alimentatie si spatiu rural al landului Baden-Württemburg, Germania


 

Intalnire oficiala cu ministrul pentru alimentatie si spatiu rural al landului Baden-Württemburg, Germania


(22.05.2009)

Joi, 21 mai 2009, la sediul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, ministrul Ilie Sarbu a primit vizita oficiala a delegatiei Republicii Federale Germane, condusa de domnul Peter Hauk, membru al parlamentului si ministru pentru alimentatie si spatiu rural al landului Baden-Württemburg.

In cadrul discutiilor purtate, cei doi demnitari au cazut de acord ca dezvoltarea Centrului Romano-German de Pregatire si Perfectionare Profesionala in domeniul agriculturii de la Voiteg, judetul Timis, va contribui semnificativ la valorificarea potentialului agricol al Romaniei, prin pregatirea de specialitate pe care o ofera fermierilor romani.

Discutand despre relatia dintre Romania si Germania in domeniul agriculturii, ministrul Sarbu a precizat  ca sprijinul extern este important pentru redresarea agriculturii romanesti. Statele membre nu ne-au facut doar o invitatie cand am fost chemati in Uniune, ci au pus in aplicare programe care ne-au schimbat mult vietile. Fara sprijinul colegilor nostri nu s-ar fi schimbat nimic”, a declarat Ilie Sarbu.

Ministrul Sarbu a mai discutat cu oficialul german si despre piata laptelui, situatia impaduririlor din Romania si despre productia de produse primare. „Avem potentialul de a hrani 80 de milioane de consumatori, dar suntem dependenti de imprumuturile pentru produsele de baza pe care altadata le exportam: carne de porc, carnea de pasare, legumele, fructele si cateodata chiar cerealele.”, a declarat Ilie Sarbu.

Sursa: MAAP

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!