ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Infrastructura de transport din municipiul Tirgu Mures va fi imbunatatita cu ajutorul Programului Operational Regional


 

Infrastructura de transport din municipiul Tirgu Mures va fi imbunatatita cu ajutorul Programului Operational Regional


(18.05.2009)

Ministrul dezvoltarii regionale si locuintei, Vasile BLAGA, a semnat azi 15 mai 2009, la Tirgu Mures contractul de finantare pentru proiectul „Modernizare strazi in municipiul Tirgu Mures”. La eveniment au mai fost prezenti directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru, Simion CRETU, si primarul municipiului Tirgu-Mures, Dorin FLOREA.

Valoarea totala a proiectului este de 15.987.153,72 euro, cu o valoare eligibila de 12.831.442,69 euro, din care 11.099.197,93 euro din FEDR, 1.475.615,91 euro de la bugetul national si 256.628,85 euro contributia beneficiarului.

„Acesta este unul dintre proiectele de la care ne asteptam sa schimbe fata oraselor in care traim, dar mai ales sa amelioreze conditiile de trafic, tot mai dificile din cauza infrastructurii depasite. Ca valoare, acesta este cel mai mare proiect finantat prin fonduri structurale din judetul Mures si unul dintre cele mai mari proiecte aprobate la nivelul Regiunii de Dezvoltare Regionala Centru“, a declarat ministrul Vasile BLAGA.

Ministrul Vasile BLAGA a subliniat la momentul semnarii, iportanta pe care astfel de proiecte o au pentru dezvoltarea abilitatilor de lucru cu noi forme de finantare si ca exercitiu de descentralizare. „Ca ministru al Dezvoltarii Regionale si Locuintei, sunt multumit cand vad ca exista oameni cu initiativa care inteleg ca nu trebuie sa astepte mereu bani de la bugetul de stat si se indreapta spre surse de finantare europene pentru binele comunitatii care i-a ales.”

Proiectul a fost initiat de autoritatile locale ale orasului Tirgu Mures si are o durata de implementare de 32 luni. Obiectivul general al proiectului vizeaza imbunatatirea infrastructurii de transport la nivelul municipiului Tirgu Mures. In urma implementarii proiectului vor fi modernizati si semnalizati 12,799 km de drum, iar timpul de parcurgere a orasului se va reduce.

 

Sursa : MDLPL

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!