ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Programul Operational Regional finanteaza dezvoltarea turismului in zona Rupea Brasov


 

Programul Operational Regional finanteaza dezvoltarea turismului in zona Rupea Brasov


(18.05.2009)

Ministrul dezvoltarii regionale si locuintei, Vasile BLAGA, a semnat astazi, 15 mai 2009, la Rupea, contractul de finantare pentru proiectul „Reabilitarea si extinderea infrastructurii turistice in orasul Rupea”. La eveniment au mai fost prezenti Simion CRETU, directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru si Flavius DUMITRESCU, primarul orasului Rupea.

Valoarea totala a proiectului este de 7.903.955,08 euro, cu o valoare eligibila de 6.094.533,74 euro, din care 5.180.353,68 euro provin din FEDR, 792.289,39 euro din bugetul national, iar 121.890,67 euro reprezinta contributia beneficiarului.

In cadrul evenimentului, ministrul Vasile BLAGA a felicitat autoritatile locale pentru semnarea acestui prim contract si a evidentiat impactul pozitiv pe care proiectul il va avea asupra comunitatii. Ministrul le-a cerut acestora sa se mobilizeze pentru demararea lucrarilor si totodata, sa fie deosebit de atenti la tot ceea ce inseamna implementare, de la derularea licitatiilor pana la redactarea cererilor de rambursare.

Ministrul Vasile BLAGA a subliniat importanta implementarii cu succes a proiectului pentru dezvoltatea turismului si a altor activitati conexe.
„Zona aceasta va deveni un punct cheie de atractie a turistilor. Refacerea Cetatii va duce la cresterea potentialului turistic al zonei si eu sunt sigur ca in scurt timp turistii romani si straini nu vor bate numai drumul catre Bran, ci si pe cel catre casele dumneavoastra. Refacerea Cetatii ar putea fi un stimulent suplimentar pentru sasii originari din Rupea, si nu numai, sa se intoarca pentru a-si face concediul in Romania”.

Proiectul initiat de autoritatile locale ale orasului Rupea a fost depus in cadrul domeniului major de interventie DMI 5.1 – Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniul cultural si va avea o durata de implementare de 44 luni. El are ca obiective specifice restaurarea si valorificarea durabila a Cetatii Rupea, obiectiv de patrimoniu cultural, precum si modernizarea infrastructurii de acces spre acest obiectiv.

In urma implementarii proiectului vor fi restaurati 14.400 mp din cetatea Rupea, se va construi o centrala de avertizare incendiu si o centrala de avertizare efractie, se vor reabilita cai de acces in lungime de 2,422 km catre Cetatea Rupea, vor fi amenajate o parcare cu doua platforme (12 locuri autocare si 44 locuri autoturisme) si o toaleta ecologica pentru persoane cu dizabilitati.

 

Sursa: MDLPL

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!