ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Romania a semnat Declaratia finala a Summit-ului Dunarii de la Ulm, Germania


 

Romania a semnat Declaratia finala a Summit-ului Dunarii de la Ulm, Germania


(08.05.2009)

Ministrul dezvoltarii regionale si locuintei Vasile BLAGA a participat azi, 6 mai 2009, la Summit-ul Dunarii desfasurat la Ulm in Germania. Scopul acestui summit a fost acela de la promova o noua abordare in ceea ce priveste regiunea Dunarii. In cadrul reuniunii, ministrul dezvoltarii regionale si locuintei Vasile BLAGA a asigurat participantii de intreaga disponibilitate a Romaniei pentru acest proiect.

„Romania doreste implicarea UE prin demararea unui proiect major european pentru Dunare, luandu-se in considerare, intr-o abordare strategica integrata, aspecte legate de transport, mediu, economie, comert, turism, inovare, educatie, cultura, social. Consolidarea cooperarii dunarene ramane o prioritate a Guvernului Romaniei in conditiile in care potentialul de dezvoltare durabila a regiunii este considerabil si dorim sa ne aducem contributia la transformarea Dunarii intr-o coloana vertebrala a spatiului european, ca parte a axei Rin - Dunare” a declarat ministrul Vasile Blaga.

La finalul dezbaterilor, ministrul Vasile BLAGA a semnat declaratia finala a Summitului Dunarii. Documentul solicita ca Institutiile europene sa recunoasca Regiunea Dunarii ca zona de dezvoltare. Declaratia stipuleaza ca Uniunea Europeana, in contextul intaririi coeziunii teritoriale, economice si sociale, sa-si structureze programele in noua perioada de programare din 2014 astfel incat sa raspunda nevoilor geografice si politice specifice si scopurilor cooperarii dunarene.

Domeniile predilecte de interes sunt: energia si mediul, transportul si infrastructura, instruirea profesionala si mobilitatea, cercetarea si inovatia, energia si mediul, precum si activitati economice durabile si turism, si in acelasi timp sa sustina proiectele si masurile care tintesc imbunatatirea durabila a calitatii apei Dunarii si a afluentilor sai.

 

Sursa: MDLPL

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!