ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Lansare proiect PHARE CBC Tinerii romani si bulgari- impreuna pentru dezvoltarea sociala si culturala a regiunii transfrontaliere


 

Lansare proiect PHARE CBC Tinerii romani si bulgari- impreuna pentru dezvoltarea sociala si culturala a regiunii transfrontaliere


(08.05.2009)

Asociatia Culturala Grand Show din Constanta si partenerii sai, Centrul pentru tineret si activitati educationale din Silistra a organizat in data de 5 mai 2009, conferinta de presa prilejuita de lansarea proiectului PHARE CBC 2006 „Tinerii romani si bulgari - impreuna pentru dezvoltarea sociala si culturala a regiunii transfrontaliere”.

Finantat in cadrul programului PHARE 2006, Cooperare Transfrontaliera Romania – Bulgaria, proiectul se adreseaza tinerilor si organizatiilor de tineret reprezentative, artistilor din zona transfrontaliera Constanta – Silistra.

In acest sens, proiectul isi propune sa stimuleze dezvoltarea durabila a zonei transfrontaliere Constanta - Silistra prin cooperare si schimburi culturale la nivelul tinerilor si informare in vederea implicarii acestora in consolidarea democratiei.
Proiectul se desfasoara pe o perioada de 11 luni iar principalele activitati desfasurate pentru atingerea obiectivului sunt:

  • Organizarea a trei seminarii de informare si educare a tinerilor, fiecare pe o tema de interes major in zona transfrontaliera.
  • Organizarea Taberei anuale de creatie „Traditiile... in viziunea noastra”, cu sectiunile de creatie literara si arta vizuala.
  • Elaborarea unui album artistic virtual cuprinzand creatiile realizate de tineri in cadrul Taberei.
  • Realizarea unei serii de 4 emisiuni radio de informare si educare a tinerilor pe tematicile abordate in cadrul seminariilor si a celei abordate in cadrul Taberei.
  • Elaborarea si tiparirea materialelor informative pentru seminarii si pentru promovarea proiectului.
  • Asigurarea vizibilitatii proiectului prin mai multe activitati: conferinte de presa, web-site, materiale tiparite, comunicate de presa.


Toate aceste activitati au in vedere crearea unei baze solide pentru dezvoltarea armonioasa si echilibrata a zonei transfrontaliere Constanta - Silistra.

Pentru informatii suplimentare,
persoana de contact MIHAI BOBE – 0722 683 304.

 

Sursa: MDLPL

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!