ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Granturi


 

Granturi


(05.05.2009)

Producatorii agricoli beneficiari ai creditelor acordate in conditiile Legii nr.231/2005 privind stimularea investitiilor in agricultura, industrie alimentara, silvicultura, piscicultura, precum si in activitati nonagricole pot beneficia de granturi substantiale la rambursarea ratelor, in baza unei hotarari adoptate in sedinta de Guvern din 28 aprilie.

Nivelul granturilor pentru sumele de rambursat poate fi de pana la 50% din volumul creditului acordat, diferentiat in functie de tipul proiectului de investitii aprobat anual prin ordin al ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale.

Cele mai mari granturi (50%) vor fi aplicate in cazul creditelor contractate pentru achizitionarea de tractoare agricole noi si achizitionarea de material biologic pentru o singura populare a fermelor. Agricultorii care au contractat credite pentru investitii in depozite pentru cereale si oleaginoase vor beneficia de granturi de 30% ale sumelor de rambursat, iar in cazul creditelor contractate pentru achizitionarea de masini si utilaje agricole pentru ferme vegetale si zootehnice granturile vor fi de 25%.

Biroul de presa al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!