ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Doua noi proiecte vor fi implementate cu finantare din Programul Operational Regional la Braila


 

Doua noi proiecte vor fi implementate cu finantare din Programul Operational Regional la Braila


(04.05.2009)

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Razvan MURGEANU, a semnat miercuri, 29 aprilie 2009, la Braila, contractele de finantare pentru proiectele “Reabilitare si modernizare Str. Grivita in municipiul Braila” si "Reabilitarea si dotarea cu echipament specific a corpurilor D, E, F ale Centrului de asistenta paliativa "Sfânta Maria" Braila”. La eveniment au participat de asemenea Gheorghe BUNEA STANCU, presedintele Consiliului Judetean Braila, Giana PATRASCU, vice-presedinte al Consiliului Judetean Braila, Aurel Gabriel SIMIONESCU, primarul municipiului Braila, Ionel Stanel NECULA, viceprimarul municipiului Braila, Dumitu POPA, sub-prefectul judetului Braila si Gabriel FRIPTU, directorul Autoritatii de Management a Programului Operational Regional.

Valoarea totala a proiectulu “Reabilitare si modernizare Str. Grivita in municipiul Braila” este de 6.332.203,1 EUR cu o valoare totala eligibila de 5.316.717,9 EUR. Proiectul "Reabilitarea si dotarea cu echipament specific a corpurilor D, E, F ale Centrului de asistenta paliativa "Sfânta Maria" Braila” are valoarea totala de 841.491,70 EUR cu o valoare totala eligibila de 702.801,48 EUR.

Proiectele initiate de Consiliul Judetean Braila au fost depuse in cadrul Axei 2 “Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale”, respectiv al Axei 3 „Imbunatatirea infrastructurii sociale”.

“Ne bucuram sa fim la Braila, pentru a semna noi contracte finantate prin Programul Operational Regional. Axa 2, dupa cum stiti, a fost cea mai solicitata pâna in prezent, dar este foarte bine ca semnam astazi si un contract pe Axa 3 - „Imbunatatirea infrastructurii sociale”. Iata un semn clar ca lucrurile merg in directia buna in ceea ce priveste programul Operational Regional” a declarat secretarul de stat Razvan Murgeanu.

Proiectul “Reabilitare si modernizare Str. Grivita in municipiul Braila” va fi implementat timp de 33 luni si are ca obiective specifice imbunatatirea infrastructurii rutiere, largirea strazii la 4 benzi de circulatie si sistematizarea intersectiilor, de pe urma carora vor beneficia autoritatile locale din municipiul Braila, comunitatea locala (aprox. 220.000 locuitori), agenti economici (200 societati comerciale in zona) si potentialii turisti.

Proiectul "Reabilitarea si dotarea cu echipament specific a corpurilor D, E, F ale Centrului de asistenta paliativa "Sfânta Maria" Braila” va fi implementat timp de 30 luni. Obiectivele specifice ale proiectului sunt imbunatatirea calitatii si capacitatii serviciilor sociale acordate in vederea asigurarii unui acces egal al cetatenilor la serviciile sociale si realizarea unor lucrari de recompartimentare, finisare, dotare cu utilaje specifice, refacerea si completarea echiparii tehnico-edilitare a corpurilor de cladiri D, E si F. Grupul tinta al proiectului sunt autoritatile locale din municipiul Braila, comunitatea locala in general si grupurile sociale defavorizate in special. Prin implementarea proiectului se vor crea 68 locuri de munca si 80 de locuri de cazare de lunga durata si tratament pentru batrâni, persoane fara surse de venit, bolnavi cronici si tineri cu vârsta de peste 18 ani proveniti de la scoli speciale.

 

Sursa: MDLPL

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!