ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Executivul a decis vanzarea locuintelor ANL catre tinerii aflati la inceputul carierei profesionale


 

Executivul a decis vanzarea locuintelor ANL catre tinerii aflati la inceputul carierei profesionale


(29.04.2009)

Primul-ministru Emil Boc a anuntat astazi, in cadrul unui briefing-ului de presa sustinut la Palatul Victoria, adoptarea de catre Guvern a unei decizii privind vanzarea imobilelor construite de ANL catre tinerii aflati la inceputul carierei profesionale, ale caror venituri nu le permit achizitia unei locuinte de pe piata libera.

„Este o masura prin care incercam sa oferim un sprijin tinerelor familii aflate la inceput de drum si de cariera profesionala. Si in acelasi timp, de a gasi resurse financiare suplimentare pentru ca Guvernul sa poata continua programul constructiei de locuinte in regim ANL”, a declarat primul-ministru Emil Boc.

Pretul mediu de vanzare a locuintelor este 40.000 de euro pe locuinta, iar „valoarea de vanzare se stabileste de primarii in baza evaluarii facute de o persoana fizica sau juridica, dar nu mai mica decat valoarea de inventar actualizata” a mai precizat premierul.

La randul sau, Vasile Blaga, ministrul Dezvoltarii Regionale si Locuintelor a declarat ca „14.745 de locuinte indeplinesc conditiile pentru a putea fi vandute”, precizand ca MDRL estimeaza ca va incasa 590 milioane de euro din vanzarea acestor locuinte, bani care vor fi folositi pentru construirea de alte locuinte, care vor avea aceeasi destinatie cu acelea vandute tinerilor.

Ministrul Blaga a mai anuntat ca Secretariatul General al Guvernului va face demersurile necesare trecerii a 12.843 de locuinte, finalizate intre 1 ianuarie 2004 si 30 aprilie 2008, din domeniul public al consiliilor locale in domeniul privat al statului, pentru a putea fi vandute tinerilor care au locuit cu chirie in aceste locuinte mai mult de trei ani.

Emitent: Guvernul Romaniei – Biroul de presa

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!