ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Ministerul Finantelor Publice isi reafirma interesul pentru promovarea unui dialog social permanent


 

Ministerul Finantelor Publice isi reafirma interesul pentru promovarea unui dialog social permanent


(28.04.2009)

In cadrul sedintei Comisiei de Dialog Social de luni, 27 aprilie 2009 s-a discutat, conform ordinei de zi anuntate, Proiectul de Hotarare pentru modificarea si completarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr.44/2004.

Promovarea actului normativ este determinata de necesitatea introducerii metodologiei de aplicare a prevederilor Capitolului V “Masuri in domeniul politicii fiscale” al Ordonantei de urgenta nr.34/2009 cu privire la rectificarea bugetara pe anul 2009 si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, pentru a asigura o aplicare unitara si pentru a elimina confuzii sau interpretari eronate ale actului normativ.

La discutii au fost prezenti reprezentanti ai Blocului National Sindical (BNS), ai Confederatiei Nationale Sindicale “Cartel Alfa”, ai Confederatiei Patronale a Patronatului Roman (CONPIROM), ai Confederatiei Nationale a Patronatului Roman (CNPR), reprezentanti ai Consiliului National al Patronilor din Romania (CoNPR), ai Patronatului National Roman (PNR), ai Uniunii Generale a Industriasilor din Romania (UGIR), UGIR – 1903, ai Confederatiei Nationale “Concordia”, Uniunii Nationale a Patronatelor cu capital privat din Romania (UNPCPR), ai Aliantei pentru Dezvoltarea Economica a Romaniei (ADER), ai Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, reprezentanti ai Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, ai Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), ai Asociatiei de Leasing Bancar din Romania (ALB), ai Asociatiei Societatilor de Leasing (ASL), ai Consiliului Investitorilor Straini (CIS), Roalimenta, ai Camerei Consultantilor Fiscali, ai Asociatiei Brokerilor, ai Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, ai CES si reprezentanti ai Mass-Mediei.

Ministerul Finantelor Publice, conform regulamentului de functionare a comisiilor de dialog social, a indeplinit toate formalitatile impuse pentru ca actul normativ discutat astazi sa fie transmis spre avizarea si aprobarea membrilor Guvernului. Astfel, sedinta comisiei de dialog social s-a desfasurat cu respectarea principiului tripartitismului, fiind prezenti la discutii, pana la finalul sedintei, cel putin un reprezentant al fiecarei parti (confederatii patronale si confederatii sindicale). Punctele de vedere adoptate in comisiile de dialog social se considera acceptate de catre partenerii sociali ai caror reprezentanti nu au fost prezenti la sedintele de comisie la care au fost invitati sa participe. (Regulamentul cadru privind constituirea si functionarea comisiilor de dialog social)

Reamintim ca reprezentantii Ministerului Finantelor Publice au organizat consultari publice si in vederea promovarii Ordonantei de urgenta nr.34/2009 cu privire la rectificarea bugetara pe anul 2009 si reglementarea unor masuri financiar-fiscale. Mai mult, o parte din propunerile patronatelor si sindicatelor se regasesc in textul final al ordonantei (ex. grila de aplicare pentru impozitul minim, exceptia achitiilor de leasing de la limitarea dreptului de deducere pentru achitiile de vehicule cu motor etc.).

Reprezentantii Ministerul Finantelor Publice regreta incidentul petrecut astazi si spera ca retragerea de la discutii a unor reprezentanti ai patronatelor reprezinta o atitudine izolata. Ministerul Finantelor Publice isi reafirma interesul pentru promovarea unui dialog social permanent in vederea asigurarii unui climat de pace si stabilitate sociala.

 

Sursa: MFinante

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!