ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Guvernul a adoptat proiectul de Lege privind Codul de bune practici


 

Guvernul a adoptat proiectul de Lege privind Codul de bune practici


(10.04.2009)

Guvernul a aprobat in sedinta de astazi modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata, in scopul punerii in aplicare a principiilor bunelor practici pentru comertul cu produse agroalimentare, astfel incat sa se asigure functionarea adecvata a pietei interne si sa permita accesul real al fermierilor si al altor furnizori de produse agroalimentare la consumatori.

Actul normativ va fi promovat de Guvern in procedura de urgenta in Parlament, pentru ca efectele sale sa se faca simtite cat mai curand posibil.

„Speram ca dupa adoptarea sa de catre Parlament, acest cod de bune practici sa-si produca cat mai curand efectele, in sensul ca pe rafturile hipermarket-urilor produsele romanesti sa fie mult mai prezente”, a declarat ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Ilie Sarbu.

In plus, actul normativ adoptat de Guvern elimina interdictia care impiedica pana acum producatorii sa comercializeze aceleasi produse si in alte magazine la un pret unitar mai mic sau egal cu cel la care produsele respective au fost achizitionate de hipermarket.

Sursa : Guvernul Romaniei

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!