ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(03.04.2009) Companiile-mama au pompat in februarie 100 mil. euro in asiguratorii romani

Sectorul asigurarilor din Romania are nevoie de finantari mai mari pentru a deveni unul stimulativ si a putea face fata conditiilor pietei. Acest lucru il evidentiau reprezentantii companiilor de asigurari din diferite secoare, cu ocazia forumului pietei de asigurari, care a avut loc in luna martie, tocmai pentru a identifica problemele si a gasi solutiile necesare pentru dezvoltarea pietei de profil.

Sursa; Curierul NationalEuro a scazut cu trei bani, fata de vinerea trecuta

Evolutia apreciativa a monedei nationale a continuat si ieri, cursul mediu al euro coborand de la 4,2329 la 4,2198 lei, nivel comparabil cu cel din data de 9 ianuarie, pe o piata lipsita de volatilitate.
Fata de vinerea trecuta leul s-a intarit cu trei bani, iar comparativ cu inceputul lui martie aprecierea este de aproape 2%, ceea ce indica stabilitatea de care s-a bucurat in ultimele luni raportul euro/leu, care a beneficiat de suportul interventiilor BNR, dar si de incheierea acordului cu FMI, UE si alte institutii financiare internationale.

Sursa: Curierul NationalG20: 1.1 trilion de dolari pentru sustinerea comertului global

Liderii G20 au ajuns la un acord care sa reglementeze sistemul financiar global. Pachetul de finantare de 1.1 trilion de dolari destinat sustinerii fluxurilor comerciale globale a fost votat de catre toti liderii lumii prezenti joi in capitala Marii Britanii la summitul G20.

Sursa: EuractivIn ciuda crizei, Romania bate Bulgaria si Ungaria la investitii straine

Anul trecut, Romania a reusit sa atraga investitii straine directe (ISD) de peste noua miliarde de euro, fiind la un pas de a castiga si lupta cu Ungaria pentru investitia de 800 de milioane de euro a Mercedes intr-o noua fabrica. In 2009 insa, criza mondiala va reduce aceasta cifra la jumatate. Chiar si asa, Agentia Romana pentru Investitii Straine (ARIS) sustine ca Romania este in continuare atractiva, mai ales in sectoare ca industria auto, energie, IT si infrastructura. Semnalele primite de la investitori sunt destul de bune.

Sursa; Gandul
Tranzactiile imobiliare de un miliard de euro in 2008

Valoarea totala a tranzactiilor de pe piata imobiliara incheiate anul trecut a fost de 1,04 miliarde de euro, in scadere cu 45% fata de anul 2007. In 2008, 77% dintre acestea au fost realizate in Bucuresti, insa incepand cu a doua jumatate a anului, activitatea de investitii s-a redus considerabil, arata un studiu realizat de compania imobiliara DTZ Echinox.

Sursa: Gandul

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!