ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Revista Presei


 

Revista Presei


(03.04.2009) Bancile apeleaza din ce in ce mai mult la banii BNR

Banca centrala a imprumutat institutiile de credit cu 38,6 mld. lei in februarie, la o dobanda de 14,05%
Acesta este al doilea record istoric de imprumut al bancilor de la BNR, dupa cel din octombrie, de 48,99 mld. lei

Sursa: Curierul National

CNIPMMR propune un set de masuri anticriza care sa ajute IMM

Consiliul Permanent al Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), in urma sedintei din data de 27 martie, in conditiile actulalului context economic intern si international, a propus Guvernului adoptarea de urgenta a unei set de masuri anticriza care cuprinde neimpozitarea profitului reinvestit in investitii productive, plata datoriilor statului restante din 2008 si din primele 2 luni ale anului 2009, pana la 15 aprilie si reesalonarea datoriilor firmelor bun-platnice pana la declansarea crizei in Romania, in vederea salvarii de la faliment sau de la blocaj a zeci de mii de firme, majoritatea cu potential de dezvoltare in conditii economice normale.

Sursa: Curierul NationalPlatile fara acoperire agraveaza criza

» Blocajul financiar a determinat cresterea numarului biletelor de ordin si cecuri refuzate in sistemul bancar.

» 90% din tranzactiile comerciale sunt platite cu o intarziere de pana la 120 de zile.

Platile fara acoperire in randul companiilor cu cecuri si bilete la ordin prin intermediul sistemului bancar au crescut in acest an cu 70% fata de inceputul anului 2008, in timp ce 90% din tranzactiile comerciale sunt platite cu o intarziere medie de 90-120 de zile

Sursa: Romania Libera


Ajutorul european pentru tarile in curs de dezvoltare - afectat de criza

Liderilor G20 li se atrage atentia ca tarile in curs de dezvoltare ar putea trece printr-o catastrofa, in urma crizei. Acestea vor fi asistate cu 27 de miliarde de dolari mai putin intre 2008 si 2010, ca urmare a incetinirii economice mondiale. Tarile europene, cele mai importante donatoare din lume, sunt responsabile si pentru scaderea cuantumului Asistentei Oficiale pentru Dezvoltare.

Sursa: Euractiv

Isarescu: Romania avea nevoie de conditiile impuse de FMI

Avem nevoie de banii de la Fondul Monetar International (FMI) „pentru a compensa generozitatea mai scazuta a capitalului privat catre Romania", a declarat, ieri, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), la finalul intalnirii cu membrii Birourilor Permanente ale celor doua Camere, dedicata situatiei economice din tara. „Acest aranjament este nu numai necesar pentru actuala perioada, dar si unul bun. Convingerea mea este ca prevederile acordului cu FMI sunt cele de care avea nevoie Romania“, a spus Isarescu. Asadar, pe baza acestor resurse, se va continua cresterea economica si se va asigura macrostabilitatea tarii, a adaugat guvernatorul bancii centrale.

Sursa: Gandul

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!