ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Guvernul a modificat Codul Vamal


 

Guvernul a modificat Codul Vamal


(03.04.2009) Introducerea sau scoaterea din tara, prin locurile stabilite pentru control vamal, prin sustragerea de la control vamal a bunurilor sau marfurilor care au valoare in vama mai mare de 20.000 de lei, va constitui infractiune de contrabanda.
Guvernul a modificat in acest sens Codul Vamal, printr-o Ordonanta de Urgenta adoptata in sedinta de astazi.
In situatia in care valoarea bunurilor sustrase controlului vamal este mai mica de 20.000 de lei, fapta nu va constitui infractiune, ci contraventie.
Potrivit legislatiei in vigoare, constituia infractiune de contrabanda introducerea in sau scoaterea din tara, prin orice mijloace, a bunurilor sau marfurilor, prin alte locuri decat cele stabilite pentru control vamal.
Aceasta reglementare din legislatia vamala a fost facuta in contextul in care se constata o crestere a numarului de situatii in care se scot, sau se introduc in tara, prin sustragerea de la controlul vamal, a unor bunuri care ar trebui plasate sub regim vamal, cele mai semnificative din punct de vedere al impactului bugetar fiind cele privind tigarile. Sanctionarea acestor fapte numai contraventional nu descurajau comiterea lor in continuare.

Sursa: Guvernul Romaniei

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!